Julbak

Förra helgen var jag en riktigt bra mamma. Som Jesper så riktigt påpekade så hade jag inte bakat bullar på två år! Jag tyckte att vi skulle göra det tillsammans, men det örat ville han inte riktigt lyssna på. Så jag åkte iväg och handlade det som ska inhandlas, och för att riktigt ställa mig in så tänkte jag att jag gör lite julgodis också. Hittade ett smaskigt recept där det skulle vara turkisk peppar i kolasmeten och sedan skulle kolan doppas i mörk choklad. Mmmmmm....lakritsdumle, tänkte jag.

Började med kolan. För att få den riktigt god så krossade jag dubbelt så mycket turkisk peppar som det stod i receptet. Och sen har man ju hört det här om hur onyttigt det är med socker, så jag tog bara hälften av vad det skulle vara. Sen fick det hela koka - i c:a 15 minuter stod det. Under tiden så passade jag på att vika lite tvätt och dammtorka - det gäller att använda tiden väl! Ett rökmoln fyllde helt plötsligt lägenheten och jag rusade till spisen. Ingen större fara annat än att kolan storkokade. Jag gjorde kulprovet och det stelnade direkt. Och nu menar jag verkligen stelnade!!! Att tugga på cement är rena barnleken i jämförelse. Och smaken - beskt och bränt och bittert. Inte det minsta salt och sött och gott. När jag drar mig till minnes tidigare års kolakok så ska man ju röra i grytan under tiden det kokar, och det stod faktiskt så i receptet också men det momentet hade jag helt hoppat över. Kolan gick till soporna och jag har helt tappat lusten att göra julgodis.

Dagen efter tog jag itu med bullarna. Och det gick mycket bättre. Jag gillar inte heller torra lussebullar, så jag blandade mandelmassa och riktigt smör till fyllningen. Sedan kavlade jag ut tunna rundlar, smetade på fyllningen, rullade ihop och gjorde traditionella s-formade lussebullar. MEN - det blev bara 30 st!!! Jodå, ganska stora i och för sig men vad hjälper det. Dom få bullarna smaskade ju Jesper och hans kompisar i sig ganska fort.... Så nu är jag utan både julgodis och lussebullar igen! Men vad gör väl det - Jesper fick sina bullar och jag fick känna mig som en riktigt duktig bull-mamma.



Ikväll dricker vi glögg, tänder massor av ljus, äter köpta lussebullar och vakar in lucia.

Mys i helgen, tjejer.

Kram Anki


Kommentarer
Postat av: A

Ha ha, tänk om de visste vad vi sliter för att vara bra mammor! Bra jobbat Anki! En mycket väl genomförd insats som bra mamma!!!

2008-12-13 @ 19:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0