Fester

Har idag gjort den sista inhandlingen inför morgondagens Halloweenfest. Lite märkligt är det att man (läs jag!) lägger ner både tid och pengar på att se så jäklig ut som möjligt. Dagens inköpslista har bestått av knallrött läppstift och läppenna, löshår, örhängen och halsband. En pirat måste ju ha en massa blingbling också. Jerry har odlat piratmustasch inför den stora händelsen och köpt svart hårspray.... här lämnas inget till slumpen, må ni tro. I min fantasi så kommer han att bli en exakt kopia av Johnny Depp i Pirates of Caribbean....Verkligheten kommer ni att få ta del av senare när jag lägger ut kort från partyt =)

På tal om partyn. Visst är det märkligt att fester har en tendens att klumpa ihop sig. Det kan gå månader utan att det händer någonting, och så helt plötsligt är det fest varje helg och t o m två fester på en och samma helg. Ta december till exempel. Alla stressar som dårar för att hinna julpynta, köpa julklappar, fixa julafton och ordna nyårsfest. Som om inte det vore nog så ska det hinnas med julbord med jobbet, nåt representationsjulbord, julkonserter, födelsedagar och vanliga fester också...Och när allt det är avklarat så kommer trettonhelgen med nya fester. Inte konstigt att man känner sig utbränd. Men jag tror att jag har lösningen. Vi flyttar helt enkelt nyårsafton till oktober. Det är en trist och händelselös månad som skulle behöva en storhelg med lite glitter och glamour. Alla skulle tjäna på det - handlarna får sin försäljning mer jämnt utspridd, arbetsgivarna drabbas inte av att nästan en halv månad är en storhelg och vi behöver inte bli utbrända av fester! Dessutom får vi ha roligt mer utspritt över året...
Någon som är intresserad av att fira nyår med mig i oktober 2009?

Trick or treat! Ha en riktigt rolig helg, tjejer.
/Anki


Ibland handlar man (jag) utan att tänka...

och detta får konsekvenser.
Jag har haft en 120´s säng i många år, nu har jag köpt en dubbelsäng (jaja man undrar varför: numera singel:))men det är inte problemet utan vart ska jag rymma den!!! Ska sova på saken i min 120´s eftersom den nya stora sängen står i delar utspritt i lägenheten....Undrar om Skebo vill bygga ett rum av min altan??!!

Sonen fyllde 20 år i måndags och vi bakade en dinosarietårta till honom (han älskade dom som liten!!!) Han skrattade i alla fall gott! Jag och Elin bjöd ut sonen på lunch denna dag, sen for vi runt inne på Indiska för att handla lite inrednings/myssaker till lägenheten. Det var så himla roligt och trevligt och en sån där alldeles fantastisk mammaupplevelse att få njuta av sina vuxna barn. Många ljuslyktor blev det - ska villigt erkänna att jag älskar ljuslyktor och äger jättejättemånga och vill bara ha fler! Kul att detta lyckats påverka även mina barn!
"Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus"

På afton kom mormor och morfar med paket. Sonen hade (naturligtvis) varit en sväng på Bolaget dagen till ära, så han bjöd mormor på ett par glas vitt vin. Uppskattades mycket av mormor som tyckte att det var det trevligaste kalaset hon varit på! Morfar var mest imponerad av den stora platta TV´n och ska ut med sonen till veckan och handla en egen stor platt TV!

Ett sista inlägg: Jag vet att lov är bra för barnen. De får vila och ladda batterierna! Men själv får man minsann lägga in lite extra krut för det ska inhandlas både extra mat  (som inte är så "äcklig"), komma hem till ett berg med disk och ett hem som ser ut som det exploderat och hemskt gärna lite extra kamrater både dagtid och som nattgäster!
Tur att lovet bara är denna vecka och att det är flera veckor kvar till jullovet!!!! :)


"Alkohol löser inga problem, men det gör inte mjölk heller."


Ullared

Hej svejs, nu är det snart klart i köket det fattas bara diskbänk, handtag, lite golv och kakel. Det känns som det aldrig blir färdigt, spisen kyl-frys och diskningen går ju inte att använda ännu. Jag och en arbetskompis har bokat en resa till Ullared nästa höst (det gäller att planera i tid) nu måste man börja spara så smått. I veckan jobbar jag natt, då känns det som man inte hinner nått, man kommer hem på morronen sover stiger upp och duschar lagar mat stökar bort sen är det bara att fara och jobba igen, tur att det bara är var tredje vecka. Ha en bra vecka kramar från Monica

Instämmer "mamma är lik sin mamma"!

Ja, vilken trevlig helg! Jag följde också med på party i fredags.

Hade inte ont i huvudet vare sig på fredag eller i lördags.

På lördag hade jag ställt väckaren på nio för att följa med ut och plocka svamp.

Jag kan lova att det är bra för själen att vara ute i skogen. Hittade ganska bra med svamp.

Senare på kvällen var jag till mamma och pappa, åt gott, såg AIK vinna igen, härligt!


På söndag lagade jag upp en massa mat, tvättade, städade ... damma, damma...ja, jag tycker "mamma är lik sin mamma" står sig!


I kväll ska faktiskt mamma och pappa komma till mig och Sam (Bosse är ju som sagt i Los Angeles) och äta, jag måste ju bjuda igen någon gång.


/Carina


Mamma är lik sin mamma

Minns inte vad som hände måndag-torsdag, men jag antar det var ungefär samma skit som övriga veckor, med undantag för juntan hos Anki i onsdags. Trevligt avslut på veckan iaf med buffé på Scandic. Eftersom jag avhöll mej från sex, droger & Rock ´n roll vaknade jag pigg och fräsch på lördag morgon och kunde rida ut på en härlig skogsritt. Det skulle ni prova på ni tjejer som kanske inte mådde lika bra (alkoholfritt alltså, jaa att rida också för den delen).

När jag, som vanligt lite halvförbannad (som jag oftast är när jag städar), jagade runt med dammsugaren och trasan tidigare i veckan sjöng jag på min gamla favoritslagdänga från slutet av 60-talet. Jag var väl bara i 5-6års åldern när jag med stor inlevelse sjöng Siw Malmkvists stora hit "Mamma är lik sin mamma". Jag minns att jag tyckte den var jättebra. När jag far runt där med dammsugaren inser jag hur otroligt sann låttexten är!
Så här går den ju för er som inte kommer ihåg:

"Mamma är lik sin mamma.
Ja kvinnans lott i livet är densamma
Det sa farmors mormors mor
till sin farmors morbrors bror
att livet det är ett enda damma damma


Mamma är lik sin mamma
har samma gamla sysslor som ska skötas
vi har samma röda knän, samma präktiga migrän
och samma gamla skjortor som ska strykas

Mamma är lik sin mamma
Vi städar och vi skurar och vi fejar
Dammar av och sköter karln
Hänger tvätt och snyter barn
och skurar, dammar, städar, diskar och fejar

Så ska man då va älskarinna
ha krafter kvar när ens karl läst "Jag-En kvinna"
Som en dröm, ljuv och öm fastän sliten
Det ska man va, det ska han ha mitt upp i skiten!


Det måste ju ha varit den absolut första feministiska kampsången!
Man kan bara konstatera att så mycket har inte hänt sen 60-talet.
Joo...förresten. För att det ska vara lite mer jämställt så har ju vi kvinnor numera även ett heltidsjobb som ska hinnas med!!!

Vi hörs och syns /A-K

P.s  För er som undrade hur min nya bästis ser ut, här kommer en bild.


3 DAGARS VECKA

Jobbat 3 dagar denna vecka måndag,tisdag onsdag var det fridag eller....Frosta av min frys städa tvätta mm. Sen på em. hämta jag Ida, Liam och Tilde för att åka till Eddahallen, hopp och plask hela dan. Sen var det ju  junta hos Anki jätte trevligt och god mat. Fredag var jag på lagledarträff på Scandic sprang sen en sväng på staaan, det var ju löning. Till Anki och drack lite vin A-K och Carina var också där sen bar det av till Scanic på buffe, jätte gott men ölen kostade 59 spänn helt hutlöst. Sen bar det av till Old Willams en irish coffee och ytterligare en öl, vidare till club soda,en drink sen blev vi bjudna på bacardi ice av Mikael.W kul att träffa honnom. Så igår var det bara att ligga och hålla i huvudet.Orkade inte hänga med och se på Emmas innebandymach men de vann med 8-2 mot Boliden. På em masade jag mej upp och så åkte vi och hanlade  sen blev det ett skråvmål till middag oj då! nu blev det ännu mera fusk med GI med gott var det. Kram/ Ullis

Tänk om jag blir en bestemor?

Känner mig äntligen som en människa igen. Tänk att några glas vin och en irish coffee ska kosta en hel dag... Jag tror att det blev något fel i vår genetiska uppsättning, tjejer! Men det var himla kul att träffas, så det var helt klart värt dagens mödor.

Jocke for till Norge i torsdags. Jag grinade och han tyckte att jag var löjlig. Men nu har jag precis msn:at med honom, så allt känns bättre. Just nu är min största oro att han ska bli kär i en norska och bli kvar där och att jag ska få barnbarn som kallar mig bestemor. Fast det låter ju riktigt fint, tycker jag. Mycket bättre än farmor... Och han kanske kan få norskan att flytta till Sverige? Fast jag kanske går händelserna i förväg nu =)

Msn är helt perfekt. Om ni inte har det så måste ni skaffa det. Nu ser jag att brorsson Jonas, som också är i Norge, precis loggat in. Det är bara att inse att om man vill hålla kontakt med ungdomarna så tillhör telefonen forntiden. Skype blir nästa grej jag ska fixa. Då kommer jag att vara en sån här modern mamma, som hänger med i utvecklingen. Låter bra va? Fast ärligt - så handlar det nog mest om att jag vill ha koll och kunna få kontakt med dom ofta!

Kram /Anki

Nu har vi börjat


köket                                                         vardagsrummet

Hejsan svejsan
Så här har det sett ut i över en vecka nu för det tillkom en massa arbete som vi inte hade en aaaning om.
I taket var det inte spacklat och målat när vi tog ner överskåparna och dom nya når inte ända upp, under underskåparna var det inget golv bara cement och dom nya täcker inte hela cementen. Men nu är vi på väg vi har satt upp några av överskåpen, men nu orkar vi inte mer för ikväll. Vi ses i morron hos Anki. God natt och sov så gott kramar från Monica

Glömt tiden…

Oj, jag har inte skrivit på ett tag men när man har roligt glömmer man tiden...


Vad har hänt då....jo, jag har blivit 45-år! Blev så väldigt uppvaktad så jag började nästan tro att alla mina "vänner" trodde jag fyllde 50!


Bjöd släkten förra lördagen på mat och så såg vi förstås AIK - Modo.

I onsdags då jag då fyllde år trodde jag att "allt firande" av mig var avklarat, men då kom Ullis med blommor och hälsade på. Sandra och Håkan kom också (Bosse och Sam var som vanligt på hockeyträning) och vi satt och surrade några timmar. Jättemysigt!


I fredags låg jag bara framför tv:n sappade och åt godis. (Bosse och Sam var på träning mellan 21.00 och 23:30)


I lördags var jag, Dennis och Annika till Hökmark och plockade trattkantareller.

Sen är jag lite tids optimist också. Jag sa åt Dennis och Annika att de kunde komma till oss och äta och se hockey senare på kvällen. Vi var hemma från svampskogen kl. 15.00 och jag sa åt dem att komma kl. 17.30. Jag kan säga att jag var lite stressad innan de kom, men jag tycker jag var ganska "duktig" som lyckades få ihop en fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt på 2,5 timme. Inte fick jag så mycket hjälp av Bosse heller (som vanligt!). Mysigt hade vi det i alla fall och AIK vann ju mot Luleå!!


Jag längtar till juntan imorgon. /Kram Carina



En ny bästis

Sorry att jag är en dag sen med inlägget, men jag har en nyfunnen vän och det blev så sent innan jag lyckades slita mej från vår dejt igår kväll. Jag är ganska säker på att vårt  "förhållande"  kommer att vara för resten av livet. Hur skulle jag kunna avstå någon som har dessa egenskaper: 

Relativt tystlåten

Över medellängd

Grovt  byggd

Kraftfull

Pålitlig (220v)

40 (fyrtio!) cm lång

silverfärgad

knottrig topp

kraftigt vibrerande

Efter 30 min är man totalt avslappnad!


Japp tjejer, ni gissade rätt. Det är en massageapparat....som lindrar min.....ischias.


Syns på onsdag / A-K


LÖRDAG

Hej alla brudar! Nu har ännu en vecka förflutit,och inget vettigt har man gjort....jag har jobbat hela denna vecka 9 till halv sex så jag har inte träffat Emma. När jag kommit från jobbet har hon redan åkt iväg på träning och sen när hon kommit hem har hon gått till sängs (så jag har sluppit vara en tjat kärring). Jag var faktiskt och häsa på Carina på hennes stora dag och fick tårta.Torsdagkväll hade jag tuppervere party här. Sen har jag hållit på att fixa lekar till haloweenfesten hoppas den blir bra. Igår kväll ringde jag och surrade med Monica och Anneli det var trevligt, sen fick vi främmen av Åsa å Lasse mera surr och ett antal vinglas. Vakna imorse med en dunrande huvudvärk men va fan man är ju van.....Sen åkte vi och kollade på Emmas innebandymatch de vann med 6-1 Emma gjode ett mål!! Liam var också med men han ville helst spela själv. Veckans andra besök var till och hälas på svärmor det var visst några månader sen sist? Sen blev det middag här Ida, Peter, Tilde å Danne Liam var ju redan här, (skinkstek,pommes,wokgrönsaker å en god pepparsås). Sen vara taxi åt sonen som alltid, kan inte säga nej.Men inatt får han bannemej ta sig hem för egen maskin jag sagt blankt nej till detta men han kommer säkert att ringa iallafall.Roger har somnat framör tvn inte helt oväntat. Vi syns på Onsdag.
Kramar/Ullis(-5kg)

Kl 0436 vem fan hämtade Danne....det var visst jag han ringer strax efter 0400 och säger att han är gående vid moröskolan och håller på att frysa ihjäl så vad gör man.............

Bra och dåligt

Hade tänkt börja veckans inlägg med att berätta vad som varit bra i veckan. I onsdags träffades tjejerna som var på Mallorca (förutom bruden) för att planera en fest för brudparet. Vi höll till i Nordic Lights relaxavdelning och det är nog bland det häftigaste jag sett. Skulle utan tvekan kunna flytta in där direkt. Vi åt gott, drack lite (!) vin, skvallrade och hann faktiskt också med en viss planering av festen. Det är riktigt kul att träffa vänner, det blir bara alldeles för sällan. Tur att vi har junta nästa vecka.
Idag fick jag blommor av Jerry. Det är baske mig första gången det händer.... Undrar om han gjort något riktigt dumt och försöker döva samvetet?
Sen kan jag faktiskt inte komma på nåt mer som varit riktigt bra.

Dåligt då?
Har fått en förskräcklig rethosta som håller mig vaken halva nätterna. Jag både ser ut och känner mig som en gammal disktrasa.

Igår hade den yngre sonen innebandyträning. Den äldre skjutsade iväg honom till Kaplanskolan och släppte av honom där, men det visade sig att träningen var på Campus. Den yngre gick då i spöregnet till pappan som skjutsade honom till rätt plats och ringde mig och sa att jag skulle hämta kl 22.00. Sagt och gjort! En aning sen startade jag bilen och det visade sig att det närmast dammade i bensintanken - den äldre hade ju använt bilen hela veckan, men tankat den - NEJ! Tänkte att det får bära eller brista och körde iväg till Campus. Stängde av bilen för att spara på bensindropparna och VÄNTADE!!!!  Det ösregnade och för att inte helt tappa konceptet så slog jag på vindrutetorkarna med jämna mellanrum (tyckte inte att det var för mycket begärt att kunna se ut även om bilen var utkyld). Men det nöjet skulle jag inte ha unnat mig. När sonen till slut dök upp en timme senare var strömmen slut i bilen!!!! Som tur var hade han vänliga lagkompisar som puttade igång oss. Var sedan helt övertygad om att bensinen skulle ta slut i rondellen och att vi skulle få gå hem i ösregnet, klockan 23.30 en torsdagkväll.... Men äntligen var ödet på min sida. Vi tog oss ända hem och jag kunde iskall krypa ner i sängen, för att sedan ligga och hosta i två timmar.

Men nu är det fredag kväll och allt trist är glömt (förutom hostan då som gör sig påmind hela tiden). Nu ska vi äta middag och imorgon ska jag bjuda grabbarna på hockey. Det ska bli riktigt roligt att kolla in alla människor som är där =)

Ha en superhelg, tjejer.
Kram Anki


Idag är det onsdag...

och det är ju min dag på vår blogg :) Det är fantastiskt kul att få följa delar av era liv och vardag, många goda skratt bjuds det på! Så nu tänkte jag klaga lite!
Veckan är bara halvvägs och jag kryper redan på knäna. Kan bero på att jag jobbade förra helgen och tillbringade min lediga måndag i Kalix som god man. Det som skulle ta max ett par timmar tog ca 4 timmar längre. Fick akut ringa ut Amanda som hämtade Wilma och fixade middag till alla här hemma! Hon är unik denna flicka!!
Nästa unika flicka kom hem från Malmö med guld och bästa fighterpris. Och inte nog med det även en släng av  magsjuka och feber....
Fullmåne nu och min gulliga 7-åring påverkas alltid av detta och springer upp ett par gånger på natten. Hon som alltid annars sover som en stock! Underligt!!!

Det har gått en vecka sedan städningen och minsann börjar det inte se ut som det behövs igen ( trots avsaknad av 20-åringar) men jag lever numera efter Elins visdomsord "det finns bara 2 måsten här livet - du måster välja och du måste dö" och sedan ta konsekvenserna av valen. Så jag väljer idag att jag inte vill städa och tar konsekvensen att vakna till lite damm! Känns bra! Ibland är det så enkelt att ta den lata vägen! 

Dax att kolla in månen och mysa lite i mörkret då dammet inte syns!
Kram tjejer! Anneli



det är ju inte tisdag idag

Hej svejs, det är ju onsdag idag men jag hann inte skriva igår. Vi fick det nya köket och först skulle de gamla skåpen tömmas sen skulle de nya bäras in. Gissa om det var mycket grejjor. Vi har typ hela lägenheten med backar med saker från köksskåparna och kartonger med den nya köksinredningen i, det var 3 och ett halvt A-4 ark med följesedlar.
 Ska man in i klädkammarn eller på lilltoan får man flytta kartonger fram och tillbaka. Just när vi hade burit in det nya köket kom morsfars, då var vi tvugna att vara trevliga med dom en liten stund, sen skulle Staffan ha vattenlavemang för han ska och röntga njurarna idag. Det var ganska roligt att leka sjuksyster en stund man kände liksom att man hade makten HE HE !
Nu stundar några dagar med kaos i köket tills man kan börja ställa tillbaks alla grejjor igen, så vi hörs till veckan få se om vi är klara eller om vi skiter i allt, säljer köksinredningen och flyr.

Kramar från Monica

Finns det en Gud????

Vad gör jag för fel? Jag hinner aldrig hälften av det jag tänkt hinna med under helgen. Är jag ineffektiv? Är jag tidsoptimist? Är jag ostrukturerad? Förmodligen  alltihopa. Man kanske skulle sluta planera så förbannat! Då skulle jag förmodligen bli kvitt magkatarren också.

Fredagkväll stannade jag kvar efter jobbet och firade en jobbarkompis som fyllt 50 år. Det var trevligt och Scandic har en mycket bra buffé. Drack tre och ett halvt glas vin och var hemma redan kl 23. Bakis halva lördan.

Lördag var Kent på hockey (!) så jag och fyra ungdomar hyrde filmer och åt en massa snask. Synd att jag inte visste att du också var hockeyänka Ullis, så hade du och Emma kunnat chilla med oss. Till skillnad mot Roger hade han däremot inte det goda omdömet att meddela att han inte skulle komma hem när hockeyn var slut. Jag nedlät mig såklart inte till att ringa och fråga vars han höll hus. Kent blev iaf såpass full att han inte klarade av att läsa busstabellen. Han missade den sista bussen hem och ringde hem efter jag gått och lagt mig och ville ha hämtning. Jag frågade då om hockey REDAN var slut. Jag fick för tusende gången bekräftat att karlar inte uppfattar sarkasm. Behöver jag säga att han fick ta en taxi.
 
Det finns uppenbarligen ingen Gud heller för karln blir i princip aldrig bakis! Möjligen lite trött. Själv blir jag bakis om jag dricker mer än tre glas vin! Eller så är det helt enkelt så att det finns en gud och det är mitt straff för att jag inte konfirmerade mig. Hmmm....när jag ser tillbaka på mitt liv så är det inte enbart bakis-grejen som skulle kunna förklaras av min icke-konfirmation. Kan man konfirmera sig vid min ålder? Tänk bara om jag kanske skulle slippa bli bakis! Det skulle fanimej vara värt det! Näe..nu känner jag att det börjar bli lite väl filosofiskt. Nästa vecka får ni veta meningen med livet!

Gud välsigne er!

/A-K

Lördagkväll

Hej! Den här veckan hara bara susat förbi. Har varit på utb. ons-tor på hotell Aurum,logistikutb.
långa dar men det var en jätte bra kurs.Emmas första vurpa med moppen fredagmorgon 
(det var ju ganska halt) inga större skador som tur är, varken på henne eller moppen.

 Fredag till lördag sov lilla Tilde över.Så vi har gosat en hel del.
Och idag bar det av till Burvik syrran har blivit ett år äldre, det var bara jag och Emma
som drog iväg( Roger  på hockey). Nu sitter jag här i min ensamhet Emma har dragit till en
kompis och gubbjäveln ringde nyss och sa att han var hos en jobbarkompis kompis! Fan va
jag blev sur, han kunde ju ha meddelat detta tidigare så hade jag åkt iväg till någon istället
för att sitta här och vänta........Kram/Ullis






Lägenhet, barn och maskerad

I veckan blev det klart att bygget på Älvsbacka strand kommer att bli av. Jag är jättelycklig! Just nu sitter jag med en hög med köks-, badrums- och kakel/klinkers-kataloger. Hur kul som helst! Tänk att få vara med och välja exakt hur man vill att det ska bli - vilken lycka!!!

Jocke flyttade hem igen i måndags. Det gick ända till tisdag morgon innan vi rök ihop. Han hade lånat min bil, men visste inte var bilnyckeln var när jag skulle ha den.... Nåja, det löste sig med att jag gick fullpackad (väska fylld med mappar, bärbar dator, ryggsäckar som jag beställt som profilprodukter) till jobbet. Tur att det inte var från Ursviken jag skulle gå, säger jag bara... Varken jag eller Jocke är dock  långsinta, så vi blev snabbt vänner igen. Det är mycket trevligare att vara vänner, tycker jag. Nu verkar han stanna hemma någon vecka till och sedan blir det Norge. Oj, vad jag kommer att sakna honom... =)


Jag har precis beställt maskeradkläder för 1300:-. Det är mycket roligare att gå på maskerad om man är ordentligt utklädd. Så om ni någon gång behöver piratkläder, så är det bara att höra av sig. Kläderna kommer väl knappast att bli utnötta, mer sannolikt är nog att dom blir urväxta...

Kram till er allihop /Anki


Städa kan vara kul...

Jag startar imorgon och ser verkligen fram emot att fullkomligt skura MITT vardagsrum från golv till tak!!
Idag fick sonen nyckeln till lägenheten och jag har susat fram med bil och släp och hämtat soffa i Bureå och burit och släpat utan minsta knussel!
Det sista dygnet förökade dom sig dom där 20åringarna och blev 3. Har dom inga föräldrar eller en egen säng någonstans......De har just hämtat sina datorer och det innebär nog (hoppas jag) att de inte kommer tillbaka..inte ikväll i alla fall!
Imorgon ska jag cykla hem efter jobbet med lätta ben och dammsuga, dammtorka skura och gnugga och tvätta OCh vara på gott humör hela tiden! Sen ska jag elda massor av värmeljus och mysa framför Tv:n....eller somna i min soffa känns också som ett lockande alternativ.
Helgen närmar sig och på fredag efter jobbet har vi lite fest med mat och teater. Låter väl trevligt ...vi var flera som hellre ville åka till Luleå och shoppa och bo på hotell men icket!!! Vi ska vara lite lagomt kulturella och förhoppningsvis är i alla fall maten god!
Tack o bock från en lycklig snart städande Anneli
Rolig bild på illusion

Hjälp

Hejsan
Jag var i söndags och tittade på en ny soffa, jag hade fått mandat att välja själv. Jag hittade en som jag fastnade för, men som ni vet så finns det ju bara en modell i butiken just det utförandet som du vill ha ska du kunna komponera ut av bilder i en katalog dvs. divan till höger eller vänster, armstöd, ben, tyg osv. Tillslut hade jag bestämt mej, for hem och berättade för Staffan, min entusiasm mottogs ganska svalt, men jag gav mej inte. Så på måndag flyttades den gamla soffan och jag tog fram tumstock och maskeringstejp sen började jag mäta och tejpa på golvet när det var klart sa han:-tror du inte att det ser trångt och inklämt ut? Så nu står jag här igen och vet varken ut eller in när det gäller soffan, är det nån som vet var man kan vända sig och få hjälp med hur man ska gå tillväga när man ska köpa en ny soffa?
Jag skulle bli mycket tacksam om någon ville skriva ett brev till nått av alla inrednings tv-program som finns och be dom komma till mej.
Ha en bra vecka vi synes hos Anki den 22:a.
Kramar från Monica. 


Weekend i Luleå

Tja alla brudar! Har veckan som gått har bara flutit förbi vart tog den vägen? Ytterligare viktnedgång -4kg jippii!!
Som sagt har ju jag och Roger tillbringat helgen i Luleå, Emma hade innebany fr-sö. Fredag sprang vi och shoppade
i Luleå,såg på match sen på hotellet vilade.Lördag morron iväg till IKEA och shoppa loss, tur att jag hade en lista
på vad jag skulle handla för det var så jävla mycke folk. Och naturligtvis en vända till Alko det får man ju inte glömma.

Sen tillbaka till Luleå match igen, käka middag, pizza.Jag vågar inte räkna upp allt som jag ätit i helgen ingen GI-mat
direkt, men va fan när man sover på hotell vill man ju inte missa det stora fukostbordet. Vågar inte ställa mej på
vågen förrän i slutet på veckan.

Även två matcher på söndag, även en då en runda på stan,så jag har betat av några julkappar.
Innebandyn gick väl sisådär, tror att de blev 5:a, de struntade i att hämta medajen pga de var förbannade på
domaren (även vi föräldrar). Kram/Ullis

Desperata hemmafruar

De Desperata hemmafruarna är äntligen tillbaka! Det enda program jag ser till att inte missa även om det inte är lika bra som det var de första två säsongerna.

Tänk om man kunde vara lite mer som Bree med ett fläckfritt hem, oklanderligt  yttre och inga halvfabrikat på middagsbordet. Men det känns förstås en aning bakåtsträvande och inte särskilt jämställt.

Hellre kanske som Gabrielle då, som ser till att få det hon vill ha på ett eller annat sätt utan att tänka särskilt mycket på andra. Men njaaa...det skulle jag nog inte ha samvete till.

Edie, mansslukerskan som totalt verkar sakna empati skulle det kanske vara kul att vara ett tag?  Men det troliga är väl att man skulle vara utan både man och vänner i slutändan, så det går också bort.

Den smått neurotiska Susans liv skulle jag nog inte orka med särskilt länge. Snacka om att kunna röra till det för sig. Men det skulle vara väldigt skönt att ha en så mogen och ansvarstagande dotter!

Jag antar att Lynettes liv är det som liknar ens eget mest. Den enda av fruarna som arbetar och tar hand om barn, mat och tvätt.....och har en man som också är som ett barn!

Tjejerna säger att man måste lägga in bilder om man har en blogg, så här kommer då en på fruarna.

Ha det gott / A-K



Lika som bär?

Ungdomar.....!!!! Den äldre sonen flyttade ju för en månad sedan och fick nytt jobb. I veckan bestämde han och några kompisar sig för att de skulle dra iväg till Oslo. Så hux, flux säger han upp sig på jobbet och hyr ut lägenheten i 3:e hand! Dagen efter visar det sig att det strulat till sig med boendet i Oslo - han och en av kompisarna ryms inte i det 15 m2 stora rummet som tre killar redan bodde i och en fjärde också flyttat in i. Vad konstigt att det inte går att klämma in sex personer i det rummet!!! Det borde dom ju ha kunnat räkna ut från början, kan jag tycka. Idag har han ställt av bilen. Så nu går flyttlasset hem hit på söndag, utan bil och utan jobb. Det kanske hade varit smart att först fixa bostad och jobb i Oslo och därefter säga upp jobb och lägenhet i Skellefteå? Fortsättning följer...

Den yngre sonen ringde idag vid 11.30-tiden när jag var i Umeå, och meddelade att han glömt säga att det var föräldramöte idag klockan 12.30! Det är samma son som ett år tappade bort nio par vantar...

Jag har kommit till nästa steg i mitt nya liv - jag har köpt nya träningskläder och träningsskor. Nu saknas bara gym-kortet. Men jag tänker att det är bra om kläderna får ligga till sig lite innan jag tar mig an dom...

Kanske ändå, att man kan se vissa gemensamma släktdrag mellan mig och mina barn:
1. Gör saker i fel ordning
2. Förtränger (glömmer) vad det var man hade tänkt att göra

Ha en riktigt kul helg, tjejer!

/Anki


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Nu ha sonen bott hemma i några veckor (känns det som i alla fall:) , kan vara några dagar också). Jobbar bara på helgerna och tillbringar vaken tid (kan även vara på natten) framför den satans datorn!!!! Nå, jag tog mitt förnuft till fånga och meddelade sonen att det var han som skulle stå för matlagning och tvätt under vardagarna. Han sa OK!!!
Nästa dag när jag kommer hem från jobbet : ingen middag på bordet, ingen son hemma och min bil borta!

Han blir borta i några dagar. Han kommer hem och har glömt sin mobil hos sin kompis i Lövånger. Jag undrar om inte kompisen är in till stan någon gång, Svaret är NÄÄ!  I går kväll skickade pappan honom med sin bil att hämta mobilen.
Kl. 22 i går kommer sonen och hans kompis indrällandes. Jag går och lägger mig!!
I morse låg den ena på madrass på vardagsrumsgolvet och den andra i soffan.
Läser Norran och ser att det är Grey´s ikväll - det ska jag se! Mysigt!
I dag kommer jag hem från jobbet, då är de vakna och sitter vid sina datorer och "leker" och vill hemskt gärna att jag kokar kaffe!! Icket picket, jag gör middag till Wilma och sen rymde jag! (Lovat att handla och gå på bilblioteket åt mamma, det tog 3 ½ timme - kunde tagit längre tid men rackarns affärer som stänger så tidigt!!)
Min mysstund med Grey´s totalfloppade. Tittade tjurigt i Amandas rum eftersom DE är kvar i rummet!!

Den goda nyheten i dag är att sonen har fått en lägenhet. Flyttlasset går på torsdag nästa vecka!!!!!!!!
Kramar till er alla/Anneli


Heja AIK!

Såg ni hockeyn igår, Djurgården - Skellefteå?!  Riktigt bra match, Skellefteå AIK är ju med och en poäng på bortaplan får man vara nöjd med!

Jag och Ingeborg var hos mamma och pappa och såg hockeyn. Det är så härligt att få se hockeyn där. Det ingår sittplatsbiljett, kaffebiljett, (ibland även matbiljett) godisbiljett mm. 

Det är faktiskt som ett träningspass att se på hockey. 
Först måste man värma upp, klappa händerna, studsa upp och ner ,skrika S K E L L E F T Å  lets go, knipa, stretcha och till sist slappna av....

Härligt att hockeysäsongen har börjat! :-)

/C

RSS 2.0