Skinn som skinn....eller?

Tack å lov att den här veckan är över! Kurs och möten hela veckan. Har inte suttit många minuter på min stol. Vi har flera stora projekt på gång, så tyvärr verkar det som att det kommer att se ut så här fram till semestern. Men i dessa tider får man väl vara glad att man har ett jobb.


Att all denna snö ska vara borta om en månad känns väldigt orealistiskt. Längtar vansinnigt mycket efter våren....tror jag. I natt ställer vi ju om till sommartid. Detta djävulens påfund! Är det bara jag och alla småbarnsföräldrar som tycker att detta är vansinnigt. Jag kan inte direkt påstå att jag sover bra (ett problem som jag delar med 1/3 av Sveriges befolkning), men när man dessutom ska börja ställa om klockan så blir det riktigt åt helvete! Å andra sidan skulle jag förmodligen hursomhelst vakna före fan på somrarna. Med ett sovrumsfönster som vätter åt öster så blir det 100 grader i sovrummet kl 5 på morgnarna om man inte sover med öppet fönster. Vaknar man inte av värmen så vaknar man av att fåglarna lever djävul så fort solen kryper upp över horisonten. Det kanske inte är så tokigt med vinter ändå. Jag kan iaf garantera att nästa bostad inte kommer att ha sovrumsfönstret åt öster.


Att ha häst är väl kanske inte den billigaste hobby man kan ha. Det kostar ca 1500:-/mån. Men jag brukar försvara mig med att jag fort skulle sätta sprätt på den slanten ifall jag inte hade hästarna, eftersom jag då skulle ha en massa tid över att springa på stan och shoppa. Gymkortet sparar jag också in. Men så dyker det upp en liten oförutsedd överraskning som kraftigt belastar hästkontot. Pållens sadel passar inte längre. Tyvärr är det är i det närmaste omöjligt att sälja en begagnad sadel, vilket har medfört att jag för närvarande har fyra sadlar. Men ingen passar alltså nu. Rider man en häst med en sadel som inte passar så har man snart en halt häst, så det var bara att bita i det sura äpplet och he sig ut på nätet för att kolla in en modell som skulle kunna tänkas passa både honom och mig. Halleluja, där fanns den! En helt ny sadel med en konstruktion som gör att man kan justera storleken på den med ett medföljande verktyg om hästen skulle ändra muskelmassa eller hull. Hurra...detta skulle innebära att jag aldrig mer behöver byta sadel. Priset var inget att säga om,14.500 kr är väl varken billigt eller dyrt. Många sadlar kostar närmare 25.000:-.

Men så inträffar något som man såklart egentligen inte ska bry sin lilla hjärna med. Ett reklamblad från Mio dimper ner i postlådan, och vad hittar man väl där. En 3-sitssoffa i läder till det facila priset av......9.900 kr !!!!??????


HUR KAN DETTA VARA MÖJLIGT????


Både soffa och sadel:


  • Serietillverkas
  • Har en stomme av trä
  • Klädsel av skinn

Inte heller har sadeln har någon exklusiv stoppning. Ull lär knappas vara särskilt dyrt. Däremot har soffan nån typ av fjädring som sadeln saknar. Materialet till sadeln motsvarar inte ens den ena av soffans gavlar men kostar nästan 50 % mer!

Tacksam om någon som är smartare än mig snarast kan förklara detta för mig så jag med gott samvete kan gå och köpa sadeljäveln.


Ses på måndag!


/A-K


P.s  Helena kom tvåa i fototävlingen :) 



                        

      Soffa i läder  9.900 kr  


          

              Sadel i läder 14.500 kr


50årsfest

Veckan har flytit på som vanligt med träning ( i Måndags var "Brolle" och tränade) skjuts till träningar mm. Sen var det daxs för fest igen den här gången Lasses 50-årsfest på kanotudden. Vi var väl ca 25 pers som åt och drack och hade mycket roligt. Jag har fortfarande ingen dator jag håller på att bli tokig.  Idag har jag varit ledig från jobbet städat huset och varit på gymmet. Nu är vi hos Ida å Peter och ser hockey, det verkar inte gå så bra för AIK.
Kram Ullis





Frukost!!!

Älskar helg! Tänk så bra att jag har jobbat helg förut, finns inget som är så skönt som att vara ledig på helgerna!! Ändå gör jag oftast ingenting vettigt på helgerna! Sover inte speciellt länge men däremot äter jag alltid god frukost och läser Norran länge!(fast det inget står i den men bilderna kan ju vara fina....)
Njuter mest av att se barnen masa upp och se deras helgrutiner! Wilma hon parkerar i soffan och ser barnTV väldigt väldigt länge och får sin O`boy o mackor i soffan, Amanda drar runt med täcken mest överallt och hamnar oftast vid datorn för att planera dagen med sina kamrater och förhoppningsvis tugga på en macka under tiden, Elin sover läääänge och stiger upp och äter frukostlunch med god aptit och försvinner sedan för att hålla pass för sin barngrupp och ha egen träning, kommer hem lagomt till middag!
Under vardagarna väcker jag Wilma vid 6snåret. En väldigt trött ung dam men som snabby piggnar till! I morse när jag väckte henne sa hon utan att öppna ögonen ;"Mamma vet du hur man stavar lamm?" Sen stavade hon det högt och bra själv och var en pigg 7åring - klar för dagen! Igår morse sa hon:" Mamma jag tycker att du ska skaffa dig en ny kille!".........................................................
Nåja sonen hör också av sig! Imorse ringde telefonen kl halv 7. Sonen ville ha kaffe! Efter att pratat en stund om att han kunde komma förbi o dricka  kaffe  mm mm så slutade det med att jag på väg till jobbet cyklade förbi hans lägenhet med en termos kaffe ett gäng mackor en påse bullar mjölk och juice! Man vill ju inte att han ska svälta ihjäl! Gud, vilken curlingmamma va!!!
Kram från mig som längtar till i morgon bitti och den fantastiska frukosten! Njut tjejer!!

"Frukost är det viktigaste målet på dagen, är du inte hemma tills dess är du illa ute"

 Min äldsta dotter fotar ofta mat och detta är hennes frukosttallrik från Scandic Upplands Väsby

äntligen

Äntligen har jag fått tummen ur och tar mej i kragen för att skriva några rader. Ni har väl undrat om jag har dött?eller... I tisdags åkte jag till Danmark för att lära mej lite om några maskiner som vi har köpt på jobbet. Jag han inte ut på nån shopping eller se staden Århus medans jag var där men jag har sett hela Danmark genom ett bilfönster, resan mellan Köpenhamn och Århus tog hela tre timmar ( har dom inget inrikesflyg). Inte heller hann jag handla nå sprit på taxfree. Men ätit gott har jag gjort men det är jävulskt dyrt där. Nu har vi rivit upp golvet i köket i stugan så nu börjas det med renoveringar igen. På tal om ditt och datt såg ni AIK:s match igår? gu, va spännande jag var super nervös, men det gick ju vägen.Ha de kramar från Monica livs levande.

Tjejfest

Enligt planeringen skulle jag också ha hamnat på Scandic i fredags, men vi kom aldrig så långt...
Var bjuden på jättetrevlig tjejfest tillsammans med 19 andra!!!! Jag kände väl sisådär 5-6 stycken sedan tidigare. Övriga var helt nya bekantskaper. För att lära känna varann så skulle vi presentera oss och presentationerna hade en tendens att bli längre och längre samtidigt som vinflaskorna blev tommare och tommare. Helt plötsligt kom jag på att nämen, nu måste vi nog fara på Scandic och då visade det sig att klockan var 00.45!!! Jag trodde min klocka gick fel, men alla klockor visade på samma tid.... Herregud, kvällen bara rusade iväg. Så Scandic och Ständut Blakk var bara att glömma. Kanske lika bra det, det verkar inte ha varit någon brist på kvinnor på Scandic, av bilden att döma =))

Tänk ändå vad det är trevligt med tjejfester. Visst är det snart dags för oss att ha en igen?

Kramisar Anki


Att ha tid!

eller att ta sig tid är verkligen två olika saker! Skriva i bloggen har trillat bort för mig när kvällarna blir sena efter allt cyklande mellan jobb och barnens fritidsaktiviteter! Lägg sedan till minst 2 timmars utevistelse och promenader under arbetstid! Kan bara säga att när jag väl hinner landa i soffan så somnar jag och det är klart värt det! Lite lätt slöseri med tid men oj så behövligt!
Kan också glädjande berätta att bilens nya vinterdäck nu är på rätt adress men icke på plats! Hade en liten lucka som jag tänkte fylla med bilpyssel men den röda saken har slut ström.............måste fundera på detta..........känns som det sitter någon och bara gnuggar händerna och skrockar lite hånfullt åt allt detta! Just idag och i skrivande stund har jag gett upp, jag struntar i bilen!
I övrigt så lunkar det på, ett av barnen i gips efter snowboardåkning , en hundbiten och mina onda revben! Alla räknar vi med att vara helt återställda inom en vecka eller två:)
I fredags hade vi en liten fest med jobbet och hamnade på Scandic, trevligt ställe!
Lätt pinsamt att hamna på bild men jag är glad att det inte var jag som står allra längst fram!

I tisdags hade Wilma någon ny aktivitet på Junis så hon fick äta middag på Frasses (cyklade från Atorp till Sjungande o tillbaka till stan!!!!) Hon åt och jag läste tidningen när hon plötsligt frågar "vilket stjärntecken är jag? Är jag född i skogshuggaren?" Jag skrattade högt och så att tårarna rann! Hon förgyllde hela min dag! (oviktigt vetande så är hon född i tvillingarna - hittar faktiskt ingen likhet med skogshuggaren???!)

Till nästa gång, kram på er!

Fordonsutbildning

Det är ju tydligen bara vissa som skriver här på bloggen...

Veckan har som vanligt flytit på. Tränat två gånger, varit på fordonsutbildnin(genom jobbet).
Fredag kväll for Roger ut med jobbet och jag skötte Liam medans Ida och Peter var på Scandic och "shakeade ass" tillsammans med Anneli till Ständut Blakk

Anneli fastnade iaf på bild. I rosa:)


Ja jag lovar dig Anneli att jag ska hänga på dig och "Fridas mamma" någon helg!

Hoppas på en mer händeserik vecka, och många fler blogginlägg.
Kram Ullis

4-1

Fortfarande utan dator...känner mej helt handikappad.

Förra veckan blev det bara en träning.I hegen hade vi post-skidan här i Ske-å (skidtävling 1 mil för de som vill .Övriga motionsrunda utan tid) Jag åkte förstås inte ,men jag ställe upp som fuktionär och delade ut dryck och frukt till de 300 deltagarna. Sen på kvällen var det ju förstås fest på Scandic, Ida fick följa med. Först var det förfest i ett rum som heter Arons hörna. Därefter middag, dans å karoke. Nä jag sjöng inte men jag fösökte få Ida med mej upp på scen...tur att hon stoppade mej. Jag var faktiskt rätt fräsch på söndag morron, kanske berodde de på att vi for hem i tid. Söndag em var vi till kopparhallen och såg på Peters hockeymatch, de vann med 4-1.Vilket resulterar i att de får spela i tvåan även nästa år. Sen blev det Tacos till middag. Till helgen ska det bli en helt vit helg. Det har varit lite FÖR mycket av det goda 
Kram/ Ullis

Hjälp Helena vinna!!!

Min svägerska Helena är en superduktig fotograf. Hon är med i en fototävling och förtjänar att vinna.

Titta in här och rösta på nr.96 hea foto !
Ni kan också titta in här och kolla på hennes fantastiska foton. Hon har också tillgång till studio om ni skulle vilja fota er, barn, barnbarn eller djur.





Trevlig helg tjejer!

Tidningsgroda

Visst är det läbbigt att bli intervjuad! Idag har jag haft Norran på besök. Jag ska vara deras tisdagsprofil.... Jag förstår precis vad ni tänker, jag har minsann tänkt det själv också. Hur i hela friden kan dom välja mig som profil? Och jag försökte minsann säga det till dom också, att jag varken är intressant eller att det inte finns något allmänintresse att läsa om mig. Men dom ansåg att eftersom jag är med och påverkar bilden av landstinget, så bör befolkningen också få veta det..... Tjaa, så blev man helt plötsligt en very important person!!! Och av någon märklig anledning så lät jag dom komma och intervjua mig, och ännu värre - ta kort! Alla som känner mig vet att jag inte tillhör det fotogeniska släktet, eller så ser jag helt enkelt ut precis som jag gör på kort fast jag själv vill tro något annat.... Kan det kallas förträngning eller missvisande självbild? Nåväl, på tisdag går jag under jorden och undanbeder mig härmed alla kommentarer! Och by-the-way så berättade jag om bloggen och lämnade ut adressen....


Ikväll åker vi till Stockholm och båtmässan. Jag säger så för jag tycker att det låter bra. Att det sedan bara är några i gänget som åker ut på mässan brukar jag utelämna. Vi andra shoppar, men man vill ju inte ge någon bild av att vara ytlig! Rapport kommer senare om vad som inhandlades.


Nu ska jag packa och som vanligt kommer det att bli en utmaning att rymma allt. Det kanske får bli den stora resväskan, men då kommer jag att bli häcklad av dom andra som bara har pyttesmå väskor förutom Åsa som också brukar behöva mycket utrymme. Fast den lilla väskan är snyggare.... Kan det kallas I-landsproblem?


Ha en skön helg tjejer.


Kram Anki


ps! Jag bara skojade om att jag lämnat ut bloggadressen....=))


Allmänt strunt

Jag undrar i vilken värld jag lever??
Carina, ditt kort från i somras, var ni till Grekland med båtarna? Jag kommer inte ihåg att solen lyste...
AK´s Tv-program, gud det var det tokigaste jag hört!! Missade det också liksom sommarsolen!
Åh Anki vi längtar att få se dina underbara 67 m2!  Så modernt med compact living och med dina inredningsideér så kommer det att bli kanon! Kanske slutar med att någon son tar över lägenheten.........
Ullis, världens bästa mormor, mamma, vän och partypingla!!! Krutov är bra!
Saknar Monicas inlägg men fick ju träffa dig på ICA:)
Carina den yngre - du fattas oss!
I min j..la värld ser det ut så här: Bilen står där den står, Skadat ett par revben och kan inte cykla så bra längre och pga revbenen så kan jag knappt torka av bordet än mindre städa....vilket är tur för dammsugaren gick sönder, har t om tackat nej till fest på fredag!!! Badat med Wilma idag - som en säl var jag! Några armtag var inte att tänka på, tack o lov så har den lilla tösen väldigt lätt för sig att hitta kamrater så jag kunde "säla" mig upp på en stol och titta på! På lördag ska hon sova hos sin pappa för första gången......är det någon som har några sömntabletter eller andra droger till mig denna kväll och natt???!!
Nu ska jag strax bunta upp med kuddarna i soffan och titta på Greys....fast jag har redan sett alla avsnitt...men och!
Kram på er alla



Inte så flitig

Ja, jag är ju inte så flitig när det gäller att blogga, men nu vill jag skriva av mig lite.

Dessa veckor har varit en nervpers. Jag förstod att Sam skulle köra upp men inte vilken dag. Så förra måndagen var jag hypernervös för jag trodde det var då han skulle köra upp.

På måndag kväll berättar han att det är på tisdag, så då var jag lika nervös på tisdag och dessutom skulle jag själv på anställningsintervju.


Sam klarade sig och tog körkortet, så vi firade med bakelser och blommor. Minns ni inte så lycklig man var den dag man tog körkortet?... och jag kan säga att Sam var lycklig!


Själv blev jag erbjuden jobbet jag sökte (Handläggare/Systemstöd mätvärden) så då var det dags att förhandla om lön...och det är ju inte så roligt, får ju aldrig det man själv tycker man är värd femtio- sextiotusenkronor ungefär :-). Men nu när VD jobbet är ledigt kanske man skulle satsa på det!


Hockeyn är slut! Jag, tillsammans med 10 föräldrar följde med till Sundsvall och Östersund i helgen. Vi hade jättemysigt, fick gå på IKEA några timmar och sedan se våra killar vinna både över Sundsvall och Östersund. De kom trea i B-juniorer elit, det var det nog ingen som trodde när de gick upp i den serien!


Nu har jag och Bosse hur mycket tid som helst. Har bokat en resa till Mallorca i maj, skööönt!

Ikväll ska vi gå på bio och se "Män som hatar kvinnor", imorgon har vi bokat bord på o´lerys för att se AIK vinna över Linköping. Jag tror vi fortsätter så här nu när vi har tid!


Nu har jag fått skriva av mig lite.


Ha det så bra.


Visst ja en bild var det...


Båtsemester juli-2008 med Dennis, Annica, Per-Erik och Jeanett
På båtsemester tillsammans med Per-Erik, Jeanett, Dennis och Annica

När man trodde man sett det mesta...

så gör man misstaget och sätter på tv:n (åkte nämligen på en förkylning efter juntan). Rubriken "Min bil är min älskarinna" lät ju ganska intressant, men jag förutsatte att uttrycket var bildligt. Det var det såklart inte! Det var i allra högsta grad bokstavligt! För er som missade detta chockerande program, så handlade det om ett par män (en i 20-årsåldern och en i 60-årsåldern) som inte kände varann sen tidigare, utan de hade hittat varann på nätet bland andra likasinnade dårar. Dessa män kände inte någon som helst dragning till det motsatta könet, utan det var bilar (men även helikoptrar och flygplan kunde komma ifråga) som var föremål för deras sexuella åtrå! Jag hade hakan nere vid knäna under hela programmets gång. Det pussades på motorhuvar, smektes och gneds överallt och...jaa, av hänsyn till våra yngre läsare kan jag inte gå in på några detaljer eftersom jag inte vill rubba världsbilden för dom, men låt oss bara konstatera att ett avgasrör är cylinderformat.

Jag menar...HERREGUUUD!!! Det är ju så utflippat att det inte finns ord! En bil har ju för f*n ingen själ som vi kvinnor av kött och blod har. För det vet väl alla att det är p.g.a. våra vackra själar som våra män älskar oss så mycket, och inte för nånting annat som vi kan tänkas tillhandahålla. Dessa män påstod sig vara fullkomligt lyckliga (näe, de hade ingen önskan att ha ett normalt kärleksliv) med sina älskade bilar. När de besökte en bilutställning med stora, bulliga jänkare verkade lyckan vara fullkomlig. Den äldre herren blev tydligen ganska upphetsad efter detta besök och kände sig därför tvungen att uppsöka parkeringen under natten för ett litet kärleksäventyr. Men han nöjde sig inte med sin egen lilla "Bubbla" utan han var otrogen, den lilla bocken, och gav sig på 20-åringens bil som var både yngre och sportigare! Så långt i programmet hade jag hittat två faktorer som man kan relatera till "vanliga" mäns uppfattning/agerande:


  1. Själsligt utbyte är kraftigt överskattat
  2. Stor risk att kärleken överges för något yngre och fräsigare

Möjligen kan det finnas tre likheter. I programmets slut skvallrar filmteamet för den bedragna killen. Han konfronterar då den gamla bocken och frågar honom om han varit på hans bil.

Innan han svarar slutar programmet. Den tredje faktorn skulle då kunna vara hur denne försöker slingra sig ur det. Hursomhelst har det snart gått en vecka sen jag såg programmet och jag har knappt återhämtat mig. Kan ingen få stopp på dessa filmteam som åker runt och dokumenterar människors (läs mäns) bisarra böjelser innan vi kvinnor helt förlorar tilltron till det motsatta könet? Det verkar ju finnas en outtömlig källa av den här sortens dokumentärer!

Jag är väl inte ensam om att ha en karl som tillbringar åtskilliga timmar ute i garaget...fattar dom inte att man blir orolig!!!??? Nästa gång det visas ett sånt här program ska jag då inte titta.



Nån som blir upphetsad?


Kramar

A-K


Djurplågeri...

Onsdagen följde som så att jag  tränade efter jobbet och hade sedan fackmöte.
Torsdag ledig så jag tog med Ida och Liam på stan och shoppade loss lunch på frasses och sedan vart de bad på Edda,mycket trevligt.  På kvällen for jag och Roger och storhandlade på Maxi.


 På Fredagen fick jag uppleva något jag sent kommer att glömma. En bil som släpade en hund efter sig. Det hela började med att jag såg en bil komma körandes i ursviken centrum, med något efter sig. Det visade sig vara en hund som satt fast i ett koppel i kulan på bilen. Hunden sprang efter för full hals, och jag efter för att fösöka få kontakt med föraren men allt förgäves. Bilen for ut på "snabbleden" med hunden och jag efter, 
då orkade inte hunden springa längre utan ramlar... Men som tur var så lossnade kopplet. Bilen fortsatte bara att köra men jag stannade förståss hos hunden (som jag gärna tagit med mig hem) Ringde polisen som snabbt var på plats. Stackaren blödde från sina framtassar. Bilföraren kom tillbaka och fick veta ett och annat av mig , minns inte allt vad jag sa. Så nu är det utredning om det var en olyckshändelse eller... man kan ju undra. Lördag körde jag morsan upp till Byske för att pryda pappas grav. Sen en sväng på stan igen, innebandy och sedan sommarfest på Rotan i skelleftehamn. Trevligt trevilgt. Söndag bakis,  ida med familj kom på söndagsmiddag som vart Skrov från

.. mycket gott.

Fortfarande ingen dator så Ida sitter vid tangenterna efter order från mig.
Kram Ullis

RSS 2.0