Välkommen sköna maj!

Valborg ikväll och Kent ska gå som "förälder på byn"  hehehehe. Inget alkoholintag för mej heller. Inte för att mina fina döttrar skulle komma på tanken att dricka alkohol (eller hur Sandra & Fanny?), men man får väl ändå se till att vara "körbar".

Dessutom lär det bli några centiliter på lördag, eller vad tror ni tjejer?
Festen startar ju jättetidigt så jag är lite orolig hur det här ska gå. Jag har nämligen inte alls mått bra senaste gångerna jag druckit, trots att det inte varit några mängder. Min pollenallergi blir värre för varje år. Den satte igång extremt tidigt i år, och det verkar som det inte räcker enbart med tabletter längre utan jag får köra med nässpray också. Kan jag (hemska tanke) ha blivit allergisk även mot alkohol?
 
Men jag såg en grej i "Mirakelkatalogen" som jag kallar den. Ni vet... den som dimper ner i postlådan ett par gånger per år och som har de mest fantastiska prylar som man inte kan klara sig utan. Visst har ni också pulverlim för textilier som man stryker på och den hoande ugglan som skrämmer iväg ovälkomna besökare?

Nu hade dom iaf en produkt som jag tänkte kanske skulle funka mot baksmälla. En typ av plåster som man tejpar under fotsulorna på natten så kommer kroppen att avgiftas under tiden man sover. Låter inte det som att det skulle kunna funka? För att vara på den säkra sidan skulle jag ju kunna tejpa fast dom redan innan jag sticker på festen. Men det kanske inte är så smart, för tänk om jag avgiftas i samma takt som jag dricker. Jag kanske skulle måsta dricka en massa shots för att känna av nåt, och det skulle ju bli svindyrt! Näe... jag får nog fundera ett tag till innan jag beställer dom tror jag.

Men jäääääääklar va kul vi ska ha på lördag brudar!  Visst hoppas vi på en massa skandaler också.....så länge inte nån av oss är inblandade vill säga. Man kanske ska ta med sig kameran?




Detox foot pads - drar ut gifter ur kroppen med hjälp av naturliga örter, endast 149 kr!


Banankartonger....

....är riktigt bra att packa flyttgrejer i. Nu har startskottet gått för flyttröjning. Och det är en hiskelig tur att vi gjorde detta för 1½ år sedan också. Jag vågar inte tänka på hur vi skulle ha löst det hela om vi flyttat direkt från Ursviken till den lilla, lilla lägenheten. Jag har i alla fall kommit på att man behöver inte både vardags- och finserviser. Det räcker med en omgång av tallrikar, asietter och djuptallrikar. Och dom äter man på oavsett om det är vardag eller fest. Kaffemuggar trodde jag inte heller att man behövde särskilt många av - diskmaskinen går ju ändå mest hela tiden. Så jag har bara sparat åtta stycken, men det har redan visat sig vara för få. Har precis bryggt kaffe men har inga rena muggar att dricka det i.

Sängkläder behöver man bara två omgångar av. Handdukar likaså. Badlakan är jag lite mer fundersam över. Där behöver jag nog spara några fler. Ja, egentligen behöver man inte särskilt mycket grejer. Men det var ju så dags att komma på det nu, kan jag tycka..... Nåväl, det är bara att bita i det sura äpplet och rensa, rensa.


Hur jag i hela friden ska rymma det som man behöver i ett kök grubblar jag över just nu. Och jag kan inte komma på någon lösning heller.... Jag har insett att jag är grundlurad av alla inredningstidningar. I dom finns många små, läckra kök och kan dom så kan jag, tänkte jag. Men lite för sent har jag insett sanningen att va tusan - dom lagar ju inte sin mat själva. Dom går ju ut och äter alla måltider på restaurang såklart! Jag tror banne mig jag ska stämma tidningarna för att dom förmedlar lögnaktiga reportage!


På lördag ska jag släppa alla tankar på flytt och för små kök. Då återupplever vi gamla, goda minnen tjejer.

Kram Anki



Nio veckor kvar...

till semester det låter inte riktigt klokt. Det finns ju mycket snö kvar än.
 Och nu har ännu en vecka gått vet inte riktigt vad jag gjort,men jag har iaf vait och badat med Liam. I Fredags var vi till Anna-Karin och Kent (hon ar ju fyllt år). På lördag var vi bara hemma solade en stund och grillade på kvällen. Sen på Söndag fm kom Ida , Peter, Liam och Tilde hit var ute med Liam och plaskade i vattnet. På em var det dax för ett möte inför Båtfors, så Anki, Jerry, Carina och Bosse var här. Det ser ut som att vi har pejl på det mesta. Ser nu framemot Lördag då vi har klassfest, spännande och se hur många som dyker upp. Annars är allt som vanligt med en uppkäftig 15-åring men värst av allt är att hon och Roger tycks aldrig vara överens...
Kram Ullis 







Säg den lycka som varar

I 15 års tid har jag drömt om att äga Barcelonafåtöljer. Dom betecknas som designklassiker som formgavs av Mies van de Rohe redan 1929 och originalfåtöljerna (alltså från det företag som har produktionsrätten) är svindyra. Sådär 30 000:- styck. Och det vet ni ju allihop, att så dyrt får jag inte handla!


Nåväl, när Shape öppnade uppe på Solbacken, vilket sammanföll med att vi sålde huset i Ursviken, så sålde dom Barcelona-kopior för 3000:- styck. Dom såg ut exakt som originalet, så naturligtvis slog jag ju till på två stycken och dessutom två fotpallar. I 1½ år varade lyckan att äga två Barcelonafåtöljer och två Barcelona-fotpallar. I helgen havererade den ena fåtöljen! När vi vände på den andra, fortfarande hela, fåtöljen så visade det sig att det handlade om sekunder innan den också skulle braka ihop. Spännbanden som håller ihop sitsen trasades sönder. Och lite längre än 1½ år tycker man ju att fåtöljer som kostar 3000:- styck ska hålla. Jag har haft billiga IKEA-möbler som minsann ALDRIG går sönder, hur mycket man än försöker.


Jerry åkte upp med fåtöljerna till Shape, och min förhoppning var att vi skulle få helt nya eller få tillbaka rejält med pengar, så kunde vi lämna in dom till lagning själva. Men den gubben gick inte. Det gick inte att få tag i nya fåtöljer, och man reklamerar inte halva fåtöljer. Så vi fick lämna tillbaka dem och få igen pengarna, och det var ju bra åtminstone. Men nu är jag alltså helt utan fåtöljer och har (kanske) lärt mig läxan att inte köpa billiga kopior. Så Barcelonafåtöljer får nog fortsätta att bara vara en dröm....

Jocke har både fått jobb och lägenhet. Han börjar på El-giganten imorgon och flyttar till egen lägenhet vid tinget den 1 juli. Gissa om han kommer att få ärva en hel del grejer härifrån?

Jesper har gjort klart för mig att han planerar för brakfest när vi flyttat till Älvsbacka. Det gjorde att vi fick ta ett allvarssnack om att dom tankarna kunde han lägga ner direkt. Brakfester är det bara jag, och kanske Jerry, som får ha i lägenheten =)).


Kramisar Anki


Äntligen...

är datorn fixad och framförallt finns allt kvar ex. alla kort. Så nu måste jag eller vi ta oss ikragen å kopiera allt som vi vill ha kvar om det skulle hända igen.

Påsken har varit bra vi hade främmande på långfredag av Ulla-Britt och Kjell (Idas svärföräldrar) och Idas familj. Danne hade dragit till Hemavan (somliga har ju råd med det eller...). Sen på påsklördag var vi bjuden till syrran på middag det var jätte gott. Måndags var vi till Rävabacken med Ida, Peter, Liam och Tilde. Jag åkte madrass med Liam hela dagen och grillade korv det var jätte mysigt.

Sen har denna vecka sprungit iväg. Liam har sovit  över här inatt för att vi skulle se på när Emma spelade fotboll med det blev inställt pga vädret igår kväll. Ska gå och hälsa på morsan det var ett tag sen (har dåligt samvete) sen ska vi grilla mums... det ska bli gott. Kram Ullis

Nu är jag en riktig kärring!

Visst har det varit härligt med alla lediga dagar, speciellt de 2 sista med gassande sol:)! Ur snön tinade det fram både roliga och tråkiga saker! Utanför oss tinade det fram hur mycket kattbajs som helst - skitäckligt!!!
Och som den äkta kärring jag är så befattar jag mig inte med kattbajsjobb utan kontaktade vaktmästaren som skulle skicka hit några snubbar och städa!
Tvi vale för kattbajs! (och katter men det är en annan historia...)
I den här familjen startade vi påsken med Elins handoperation i Umeå, Wilma fick vara ledig från skolan och tyckte att det var ett riktigt äventyr att vara i Umeå! "Tänk att nu är vi i en annan stad" - hon är ganska lättroad:) Inköpte påskens första godis där på "sega råttan" och i bilen på väg hem mumsade vi godis och lyssnade på Wilmas CDbok "Tzatsiki och farsan". Vi andra är också ganska lättroade:)
I ett huj var påsken över (och ett flertal kilo godis uppätet...) Den enda som återgått till vardag är jag medans de andra roar sig med påsklov.....känns bra att jag tagit semester på fredag!!

Ska försöka hålla mig borta från godiset under veckan men får jag chans att vara lite gnällkärring finns det inget som stoppar mig!
Kram till er alla!


Blåkulla - Here we come!

När åker ni? Själv drar jag vid 4-tiden. Det mesta är klart; badat katten i neon, satt lysdioder i hucklet, fixar just  nu hjullagren på kvasten, blir raketbränsle i år. Om vi ändå inte syns önskar vi dig och de dina en riktigt Glad Påsk!

/A-K


Den enda sanna glädjen...

Förra veckan var vi och tittade på "67m2-lägenheten med 25m2-balkong". Och halleluja, vilken lycka! Utsikten är ljuvlig och lägenheten är liten men jag lovar - vi kommer att nyttja varenda jäkla kvadratmeter. Till skillnad då från dom som flyttar in i 4:orna. Jösses, vilken lång hall dom får. Och usch vad trist  för dom att vara tvungna att gå igenom hela lägenheten innan dom kommer till köket som bara har ett pyttefönster. Jag, skadeglad? Nä inte alls....=))


Nåja, så jättemycket att se i vår lägenhet var det ju nu inte. Det glencheckrutiga klinkret i badrummet var på plats, likaså det avlånga vita kaklet. Och jepp, det blev kanonbra. Några innerväggar fanns inte, men väl reglar så vi fick oss en uppfattning om storleken på rummen.... Men balkongen - älskade balkong - var klar. Där fanns det både golv och glasräcke. Den blir en fantastisk plats för våra tjejfester!


Har påbörjat inköpen till lägenheten så smått. Ett nytt grått överkast med stjärnor och blåvitrandiga kuddar till Jesper har inhandlats. Likaså en tvättkorg, som bara kostar 395:-, men den hittar jag ingen bild på just nu. Jerry tycker att det inte är helt smart av mig att handla grejer nu eftersom vi alldeles strax ska packa ihop hela hushållet i ett förråd, men vadå jag måste ju sprida ut inköpen. Vem tusan har råd att köpa alltihop på en och samma lön?




Ha en tuppenhelg och ät massor av godis!


Kram Anki


Kurs

Jag har nu gått en ABF kurs 3 Tisdagar i rad (med livet som insats). Där vi bla. pratat mycket om stress väldigt intessant och roligt. Men farmförallt ett litet brake från det vardagliga jobbet. Lunchade på Rinkside, väligt god mat och ett bra salladsbord.

Liam har ju suttit på pottan och kissat ett bra tag men han vägrade bajsa. Så en dag sa jag att om han bajsade på pottan så skulle han och jag åka på Barnenshus å köpa nåt han ville ha. Så sent en kväll ringde han å sa att nu var det gjort så nu skulle vi åka dit direkt. Det blev dagen efter för att det var så sent, lite sur blev han. Nästa dag när vi satt i bilen påväg till Barnenshus sa jag att nu måste han ju fortsätta att bajsa på potta och vara duktig. Då säger Liam ja då kan vi ju åka på Barnenshus igen (gullungen).

Jag å Ida var ju till Luleå på shopparhelg. Djävlar va vi handlade ...jag köpte 3 överdelar,byxor,bh och en ny vår jacka. Ida köte nästan lka mycket. Var på bio och såg Män som hatar kvinnor (helt okej) har ju läst boken.

I helgen var jag, Roger, Carina å Bosse till Anki å Jerry, för att lägga lite planer inför Båtfors. Längtar redan...vi är nog snart där, veckorna flyger ju iväg. Påskkramar till er alla Ullis






Vill bara berätta...

att bilen är nu besiktad och punkteringen på cykeln är lagad!

Ja ja de tyckte att bilen var så fin så jag får återkomma inom en månad och provbromsa igen men okej då.....för nu får jag köra min bil!!! Gladast av alla är Wilma som jublade över att få åka bil till baletten och spela schlagerskivor! (i vår bil spelas det bara schlager...så att ni vet utifall ni skulle råka åka med när min minsta lilla tjej är med!

På jobbet har vi stegräknartävling och jag och min kollega tyckte det var en kul grej att se hur mycket vi går på en arbetsdag! Än så länge har vi inte hamnat under 20 000 steg men det ska jag säga att nu är det helg och nu är det slappardax!

Godiset är upphällt, läsken är kyld och soffan väntar!

Ha en skön helg tjejer! Kram

RSS 2.0