Vad faan är Julefrid?

Jahapp, då var det knappt fyra veckor kvar till slakten av det stora julklappsberget och inte en enda julklapp är inköpt eller ens påtänkt. Inget ovanligt iofs, de brukar oftast inhandlas under julveckan. Men i år har vi faktiskt fått upp adventstjafset på rätt söndag iaf.

Tyvärr blir jag mer anti julen för varje år som går. Folk ser helt oförstående ut när jag säger att jag inte är så förtjust i julen. Men om man räknar de 6-7 timmar som är trevliga, dvs på julafton efter man satt sig till bords, och ställer dessa i proportion till de många timmar (timmar som man inte har dessutom) av stress som förberedelserna innebär så ter sig julen för mig som ett fyra veckor långt accelererande lidande!

Bara att ge sig ut på stan prövar mitt tålamod till bristningsgränsen! Folk trängs, långa köer och så den där förbannade julmusiken som spelas alldeles för högt! Det ska julstädas, julbakas, julpyntas, strykas luciaklänningar, kokas knäck, gås på julfester med jobbarkompisar och vänner, skickas julkort (numera elektroniska tack och lov) hängas ljusslingor ute osv.. osv. Stora hål i plånboken gräver det också, och är inte jultomtar lite otäcka ändå?
Kan någon vara snäll och tala om för mej vad ordet "Julefrid" betyder? Eller är det kanske struket från ordlistan numera?

Blir bjuden på första jullunchen på tisdag, så innan julafton brukar jag vara lagom less på det mesta som hör julbordet till. Min kassa mage kommer att  frätas upp av all maten, ljusugnsbrödet och knäcken. Allt detta sköljs ner med Julmust som ju är jättegott, men kolsyran gör att magen hotar att explodera!

Jag medger att detta inlägg har en viss negativ klang. Dessvärre tror jag att jag om ca 3 veckor kommer att tycka att jag skönmålat det hela. Magsyran har stigit bara under tiden jag skrivit detta!
 
Men det måste väl ändå finnas något positivt med julen?
Javisst...juljuntan på fredag ser jag fram emot! och det finns faktiskt en julsång som jag tycker om...håll till godo.

Syns på fredag / A-K

Snö

Oj vad jag hatar snö ialla fall som brevbärare, i måndags var jag ute i 5 timmar och sliarde runt det spelar ju ingeen roll om det var plogat för då måste man ju ändå stiga ut och in i blen vid varje låda. Så nu hoppas jag att all snö som ska komma har kommit redan. Idag är det ju första advent tiden bara rinner iväg.

I veckan har jag slipat och fejat i datarummet och i Torsdags hör och häpna ringde Ida och tyckte vi skulle baka bullar, jag brukar ju aldrig göra det numera........har aldrig tid tycker jag så det var ju bra att hon ringde nu har jag ca 80 bullar i frysen så välkommen hit och fika. Fredag underbara Fredag vad jag har längtat mitt hår måste har växt mist 1 dm denna vecka tycker jag iaf bara för att jag skulle klippa mej då. Lördag var det innebandymatch såg halva, vann med 6-3, se var vi och köpte gofika och for till morsan en stund. På kvällen var det middag på Tatung svärfar bjussade,så det blev ett par öl till maten. Sen körde Danne oss till Eva och Hasse lite party där sen vidare till metropolen.....det var pubkväll på Santana riktigt  trevligt vi var väl ett 30 tal gäster där, Bertil.M spelade, och jag och Monica.Z pappa tog en sväng om. 

Idag är det ju skytsöndag i Ursviken så jag och Roger ska gå dit men även Ida, Peter och mina söta barnbarn, Liam måste ju iaf. få ett paket av Tomten. Jo föresten jag glömde att nämna att på Lördag morron hade vi 3 st rådjur på tomten men inte hann jag få fram kameran så jag har ingen bild att visa så hoppas de återkommer. Kramisar/Ulllis

Spara och Slösa

Vi sitter just nu och ska besluta tillvalen till lägenheten. I min värld skulle allt sånt bara vara roligt. Men tro mig - det är skitjobbigt och har nästan förorsakat skilsmässa. Att vi skulle ha utdragsskåpar och vita släta luckor var vi hyfsat överens om. Bänkskivan var inte heller något problem. Kaklet knorrades det lite om för det var för dyrt. Och ungefär där nånstans bröt helvetet lös....

Jag vill ha en underlimmad fyrkantig diskho, men den kostar 25 000:-. Till och med jag kan väl tycka att det är lite väl magstarkt för en diskho. Men håll med om att den är snygg!
 Urtjusig diskho
Sen kom vi till kapitlet överskåp. Jag vill ha två små skåp med vitrinluckor. Jerry vill ha så mycket skåp som det bara går att få in i ett pyttelitet kök. Han tycker att det är helt onödigt med öppna väggytor, allt bör bekläs med skåp. Efter en liten stund gav jag med mig och sa att okej, fyra skåp kan jag stå ut med. Men nä, då klämde han dit ytterligare två på ritningen. Då blev jag sur och sedan surade jag i några timmar.

Idag har jag haft kontakt med projektledaren för bygget och fått nya ritningsförslag på köket. Och som genom ett trollslag så börjar nu jag och Jerry vara någorlunda överens också. Vi väljer bort kaklet så får Jerry sätta dit det själv sen. Det blir fyra små överskåpar och jag ska försöka hitta en diskho som kostar lite mindre än den jag vill ha. 

Jag undrar vad han kommer att säga om den supersnygga tvättkorgen jag hittat som kostar 3 700:-...=))
Skulle passa i mitt nya badrum


"Den som spar han har, fast inte särskilt roligt"

Kram Anki


Välkommen tillbaka till min tecknade värld:)

Micke han kallade alltid min familj och vårat levene "en tecknad värld" och menade att ska något hända så händer det i denna familj OCH ganska ofta det gör det!
Hämtade Wilma på fredagsafton på fritids och hon sa att det smakade illa i munnen. Vi åkte hem och alla var vi jättetrötta och la oss och sov före middagen. Elin och Wilma i Wilmas säng och jag i min jättestora sköna säng. Vi vaknade till att den unga damen kräktes............ Blev en lugn kväll hemma! Hushållspappret var slut med de fina IKEAservetterna fungerade bra!!!

Lördagskväll var jag hembjuden till lillebror med sambo. En trevlig kväll med trevligt folk. Drack julens första glögg och det var så gott! Lillebror hade gjort sig lite illa på innebandy och hade lite ont i ryggen och efter min vurpa förra veckan kommer min svanskota aldrig att bli som förr så medans de andra myste i den mjuka soffan satt han och jag på varsin pinnstol. Vi kände oss lite som vår far:)
Sonen hämtade mig på nattkröken och vi var upp på Solbacken och kollade in strålkastaren på Nordic Light och körde en raggarsväng runt stan, åt en hamburgare på drive-in men sen blev han trött på mig och skjutsade hem mig!
Skyltsöndag ....Wilma vann en stor chokladask på lotteri som hon meddelade att det var hela familjens! Sånt gillar vi!

Måndagkväll förberedde jag inför tisdagens god manuppdrag. Jag och "min" tjej skulle på muntlig handläggning med Migrationsverket i Boden. (Det är denna handläggning som ligger till grund för uppehållstillstånd eller avvisning) Ca kl 22 ringer advokaten och sitter fast på Arlanda i kaoset!! Man kan inte åka till Migrationsverket utan advokat!! Det fanns dock en mikroskopisk chans att han skulle hinna till Boden! Han hann gudskelov!
Nästan på väg isäng så kommer den äldsta dottern hem........ Vi avslutar kvällen på akuten och hon blir kvar på lassarettet.
Ringer till pappan mitt i natten, ringer sonen för hjälp med de mindre flickornas skolskjuts på morgonen och själv åker jag till Boden kl 5. Jag hann sova 1½ timme. En låååååång dag blev det!
Hemma i Skellefteå igen så fick jag inleda dektektivarbete : hitta min bil. Sonen hade avstängd mobil. Hittade honom sovade i sin soffa och bilen stod på Nordanå - för där är det gratis parkering!
Skyndande mig upp på fritids, ingen Wilma! Lätt pinsamt eftersom hon aldrig är på fritids tisdagar utan på basketträning!
Alla åter hemma på kvällen och vi äter tacos och sen minns jag inget mer för sen sov jag!
Vanliga tråkiga dagar är bra dagar, händer det något är det nästan alltid en katastrof!

"Man får starkare ben i uppförsbacke"  
Kramar till alla bästa tjejerna


Inte hänt så mycket

Helgen har varit bra. Fredag var jag på tjejfest hos Ingeborg och det var jättetrevligt.

Lördagen ägnade vi åt lite städning och senare på afton var jag, Bosse och Ingeborg till mamma och pappa och fick se AIK vinna mot HV71. Det ingick även matbiljett denna gång.

På söndag jobbade jag fyra timmar sedan bar det av till kopparhallen där våra grabbar vann mot lejon med 3-2.

På tisdag ska jag gå och se AIK - Färjestad live och sitta i logen! Vi har ordnat en kundträff (Malå kommun och Tieto Enator) och sedan går vi på hockey. Det var allt för mig, tack och hej, leverpastej. /Carina


Bad och barnbarn

Veckan började sisådär måndags ramlade även jag....inte av halkan jag subblade på min motorvärmarsladd och stöp i backen med båda knäna, tur att det var mörkt jag tror att ingen såg mej. Sen har jag rivit tapet i data rummet, hoppas det blir spacklat till veckan. Har inte gjort så mycket denna vecka men i Torsdags var jag och bada med Liam och svärmor. Tilde var sjuk igen. På Fedag kväll var vi å hälsa på Rogers syrra, drack vin och surrade. Slak på lördagmorgon, men på kvällen var vi barnvakt, Ida å Peter skulle på nån 60-årsfest. Barnbarnen har sovit lungt men inte jag, snart ska vi åka och lämna tillbaka de små gullungarna. Kram/Ullis

Lite allt möjligt

Har faktiskt hunnit riktigt mycket i afton.

Hämtade mamma på Bibo kl 16.00 för att bjuda ut henne och Jesper på middag lite senare. Åkte hem och hade planerat att klippa Jerry, men jag fick anstånd någon dag till. Ringde Scandic för att kolla vilken buffé dom hade. Julbord - nej tack! Ringde vidare till Tatung men där var det fullbokat. Nästa samtal gick till Carl-Victor och där blev det bingo. Jodå, dom hade plats för tre personer (när vi väl kom dit så visade det sig att det nog fanns typ 30 lediga platser...). Jerry åkte iväg på julfest med sitt lunchgäng, jag hann ner i tvättstugan för att lägga i en ny maskin och flyttade dom tvättade kläderna till torktumlaren. Hann också tjata på Jesper typ fem gånger att han skulle klä på sig. 

Middagen på Carl-Victor var helt okej. Jesper for vidare på bio och jag och mamma gick till Håkan och Åsa och drack kaffe och såg på Idol. Skjutsade hem mamma och sen mig själv, ner i tvättstugan och flytta över tvätten till tumlaren. Sen tog jag itu med mina plikter inför morgondagen.

Imorgon ska vi ha stor baluns för Göran & Kicki som gifte sig på Mallorca. Min uppgift är att fixa bordsplacering med kondomer....(vem tusan hittade på det???). Jag har nu suttit och petat in namnlappar i kondomer och sedan pulat in kondomerna i förpackningarna igen. Tja, jag vet inte vad jag kan säga annat än att det var kladdigt..., men "No action without protection".

Pratar också med Jocke på msn. Han har det bra i Norge, säljer bredband och internettjänster och tjänar 20 000:- norska kronor i grundlön, sen blir det visst en massa bonus också. Jag tror att jag också ska passa på att önska mig nåt riktigt fint (och dyrt) i julklapp....

Njut av helgen tjejer!

Kram Anki


Allt möjligt tjoller

Alla har nu återhämtat sig från magsjuka och magkatarr men det var en lång vecka!
Hade ett konstigt samtal med vårdcentralen den dagen Amanda var sjuk. Hon är ju över 12 år och för att vara hemma med henne måste jag ha ett läkarintyg. OK, ringde pratade med en sköterska som sa att de inte kunde göra hembesök, en läkare ringde upp och kunde inte skriva ett intyg på att hon var sjuk om han inte träffat barnet. Detta förstod jag klockrent MEN vi fick inte komma dit och de kunde inte komma hit!!! Nåja han skrev ett intyg men nu återstår kampen med betongklumpen Försäkringskassan..........

Fredagens russindiscot var varmt och Krutov var bra och jag var bara i baren en gång!!!! Lördagmorgon vandrade vi till Nordanå för basketturnering, pigga och glada. Där var det hur många barn som helst och alla hade typ en basketboll var och alla studsade bollen i trägolvet hela tiden och inte nog med detta så fanns det ett signalhorn som tjöt mest hela tiden. En tuff lördagsförmiddag (3 ½ timme) som jag nog i framtiden kan avstå ifrån! Flickebarnet var dock strålande lycklig och vann sina matcher så det var väl värt det:)

I fredags firade vi  här hemma att Elin fått kommunens idrottstipendium på 10 000 kronor, däremot hade vi lite olika åsikter om vart pengarna skulle gå! Jag sa sparkonto och hon sa något helt annat! Fast jag passade på att önska mig julklappar......

Igår snöade det! Mysigt! Ett tunt täcke la sig på marken och täckte asfalt och läskiga isfläckar! Jag gjorde ett kraftig vurpa på jobbet! Ryggen och rumpan fick sig en rejäl smäll. Kan berätta att det är svårt att sitta stå ligga gå.... Min kollega fick knyta mina skor idag...kanske jag borde varit hemma från jobbet...nää det går över, livet får gå lite i slowmotion några dagar och lite hjälp kan ju vara nyttigt att be om - har jag hört!

Lite lyckorus i morse när jag skjutsade Elin på morgonträning - kl 06.20 vid sunnanåskolan stod polisen med lasern och jag körde 50 (tack och lov!!) Lyckoruset gick över en halvtimme senare när jag fick hämta hem henne för hjärnskakning.
Hon har vilat idag och strax ska vi äta choklad så att vi blir lite lyckliga! Choklad kan nog bota både ryggont och hjärnskakning.....tror jag! I alla fall så kanske det fastnar lite mer fett på oss så att när vi faller så gör det inte så ont!!!


"Styrka är förmågan att bryta en chokladkaka i fyra bitar -
och sedan bara äta en av dem" (Judith Viorst)

Kramar till er alla och gå försiktigt! Anneli


Äntligen

I dag har jag diskat i köket för första gången på jag vet inte hur länge. Rörmokaren var här igår och kopplade in vatten och avlopp i går, skönt. Staffan är i Uddevalla och jobbar så annars händer det inte så mycket på köksfronten, vi har otapetserat och omålat också har vi ingen fungerande spis ännu men jag har ju den gamla stående mitt på golvet. I afton har jag varit till frissan och klippt mej det syns knappt, på golvet låg en liten liten hög med hår och så har dom mage att ta 490 kronor det är tamejfan ocker. i veckan jobbar jag natt så man blir lite som en zombie fast att jag försöker sova med öronproppar. ha en bra vecka kramar från Monica.


Livet är en fest...

Förra lördagen var vi bjudna till Janne och Gunilla tillsammans med Dennis och Annika. De bjöd på så mycket gott! Och så planerade vi lite för Jannes 50-års fest den 17 januari. Tyvärr är det samma helg som det skulle vara en bjudfest för hockeyn, men man kan inte vara med på allt.


I fredags var vi på pub afton med hockeyföräldrarna i PRO:s lokaler (om några år då träffas vi där!?). De hade bl. a ordnat en vinprovning som var jätteroligt att vara med på. Vinet och ostarna blev bara godare och godare... och festen var riktigt trevlig, roligt att lära känna alla nya föräldrar i laget.


Ja, jag känner mig som en riktig "festprisse" för på fredag ska jag på fest igen! Ingeborg har ordnat en tjejfest, men på lördag lovar jag att ta det lugnt (kanske en liten joggingtur :-)


Sköt om er!


/Carina



I nästa liv.....snälla?

Veckan har gått vansinnigt fort. Skekraft har hyrt en Skebo-lägenhet som konsulter och annat "löst folk" ska kunna bo i när de jobbar hos oss. Därför har jag och Mona haft den beungande uppgiften att handla allt som kan tänkas behövas till 3:an. Möbler, mattor, belysning,porslin ,pynt...jaa allt! Men det tar en jäkla tid att fara runt överallt och hitta de grejer man har tänkt sig. Möblerna gick faktiskt fortast att inhandla. Efter 2,5 timme var vi klara på Mio. Synd bara att det inte var till en själv man fick shoppa. Gud va kul det skulle vara att köpa allting nytt! Jag skulle inte spara många grejer kan jag säga. Men en nackdel är att nu ligger man kraftigt efter på jobbet. Inte kan jag jobba över heller till veckan då Kent jobbar eftermiddag. Barn och djur behöver ju som ni kanske vet tyvärr mat.

Funderade på det en natt då jag låg vaken....om man skulle ha jäkligt gott om pengar och kunde leja bort 1 syssla i hemmet...vilken skulle man välja bort då?  Först tänkte jag välja tvätten. Man tvättar ju i princip varje dag....det tar mycket tid och förbannat tråkigt är det också. Men sen ändrade jag mig och tänkte att det får nog bli maten. Om man lägger ihop all tid det tar med inköp, matlagningen och att stöka bort efteråt så tar det vansinnigt mycket tid! Det skulle såklart finnas en meny man kunde beställa ifrån och allt skulle vara någorlunda nyttigt och vällagat av förstklassiga råvaror. Alla skulle vara nöjda och glada ,och allra nöjdast och gladast kan jag lova att jag skulle vara! För att inte helt tappa färdigheterna i köket skulle man ju kunna laga mat på helgerna iaf....eller kanske bara lördan? Hmmm...man kanske inte ska lägga ner så mycket tankeverksamhet på den här frågan. Det lär ju knappast bli aktuellt.

Ha det gött!

/A-K


Samlarmani

Hur mycket saker samlar man på sej egentligen....Jag har denna vecka spenderat ett antal timmar åt att rensa ut ur det sk. "datarummet". Det ska tömmas helt så jag har nu tömt 4 garderober och fått ihop ett antal sopsäckar med skräp som jag eller rättare sagt vi sparat helt utan nångsomhelst anledning, men det blir väl så när man har ett stort hus. Jag fick väl iväg några sopsäckar. Sen hoppas jag att sonen kommer och spacklar åt mej sen hjälper till med tapetsering. Ida kom förbi i veckan  hon hade bakat mockarutor åt mej som jag ska ha till imorgon, fikaförsäljning på innebandyn. Tur att hon finns annars vet jag inte hur jag skulle ha hunnit med det. Om ca 1 mån kommer syrran och barnen hem på besök det ska bli kul, har inte träffats på ja hur länge som helst...... Mars förra året då jag och Emma var ner till Stockholm. Nä nu måste jag gå och lägga mej ska upp och koka en jävla massa kaffe. Kram







Hokus pokus

I tisdags var jag till en sjukgymnast i Umeå som ger akupunktur. Jag är av naturen skeptisk till sånt där hokus pokus, men hon har nästan lyckats omvända mig.

Först fick jag berätta om mitt liv med jobb, familj och allt annat. Eftersom det här året inneburit fem begravningar och ett bröllop så berättade hon för mig att jag led av en massa undertryckt sorg, som skapar jättestor stress. Jaha, tänkte jag - det behöver man ju inte vara Einstein för att lista ut...

Sen började hon fråga om jag hade problem med magen, torra ögon, sov dåligt - men nej, några såna problem har jag verkligen inte. Men sen hände det!!! Hon frågade om jag hade klåda i öronen! Hur i hela friden kunde hon veta att jag fått nån typ av eksem i ena örat som kliar utav bara den? Jag var ju tvungen att medge att jo, lite klåda har jag nog i alla fall. Det var njurmeridianen som inte mår så bra, fick jag veta. Stress påverkar njurarna och det visar sig i form av klåda i öronen. Så nu vet ni det!

Sen satte hon en massa nålar över hela min kropp och det var en liten rackare nere på vaden som gjorde riktigt ont. Och när jag berättade det, så visade det sig så klart att det var just njur-nålen....

Det hela tog ungefär 20 minuter. Sen mådde jag lite illa i någon timme men kände mig ändå fantastiskt harmonisk och avslappnad. Kan förstås vara något jag intalade mig, men bra kändes det i alla fall. Nu har jag bokat in två till tider och ser framför mig att jag kommer att bli en lugn och harmonisk människa för all framtid som inte har klåda vare sig i örat eller någon annanstans.

Ha världens bästa helg, tjejer!

Kram Anki

Lite negativt men mycket positivt

En med magsjuka, en med magkatarr och ev magsjuka  och en med fullmånesfasoner............
Jag är så trött idag!
Det positiva är väl att matkostnaderna blir väldigt låga dessa dagar och matlagningen är i princip obefintlig:)
Och jag är frisk (peppar peppar....)
Ny brukare (ja det heter så) på jobbet - jättekul
Jag och min arbetskamrat ska ut på fredag (russindisco!) - superkul
Tagit semester på lördag - skönt
Wilma ska spela sin första basketmatch på lördagsmorgon  (jag kan ju inte vara den första mamman som kommer på dotterns match lite bakis??!! ) - ska bli kul att se detta
Funderar att pröva A-K´s vintips, kan vara värt ett försök:)( Tyvärr kvarstår problemet med handlandet i baren!!!!Det brukar göra ont i huvudet dagen efter!)
Nu är det dax att förbereda för natten: placera ut hinkar vid sängarna :( 
Kramen till er alla


"Druva: ett ointressant larvstadium av vin"


Hurra! Nu kan man dricka vin varje da´ !!!

Här är då det nya vinet som utlovar att man slipper bli bakis!  Vinet heter Ken Creek och kostar 84 kr. Orsaken lär vara ett lägre innehåll av histaminer och garvsyra. Hoppas att alkoholen finns kvar i oförminskad styrka bara.

Synd att det inte bjöds på det igår när chefen bjöd på jättegod italiensk buffé levererad av Food. Det goda italienska vinet som serverades till har nämligen gjort sig påmint idag.

Men nu är det alltså sista gången man behöver uppleva denna oönskade sidoeffekt av vindrickandet. Däremot framgår det inte om några andra sidoeffekter tillkommer istället. Jag tar inget personligt ansvar för hur ni mår eller vad ni gjorde efter ni testat så drick inte så många flaskor första gången!

Vem är först ut att prova?

Kram/A-K



Stöld

 Någon gång under förra helgen har någon gjort ett besök på våran garageuppfart och stulit Dannes 4 sommardäck med fälgar (dyra sådana) fast Roger hade ju sagt till honom att ställa in dem i garaget. Lite otrevligt är det ju att veta att någon har varit här och rotat medan man förmodligen låg och sov. I måndags var jag ledig gjorde bara det som måste göras, städa och tvätta. Sen en tripp till lassa för att fixa min hörapparat som jag råkat tappa i golvet.

Tisdag en resa till Umeå på en datautbildning (om schemaläggning). Sen direkt till skolan möte om gymasiet som visst Emma ska börja nästa höst, helt orroligt att hon har blivit så stor. Onsdag tillbaka på det vanliga jobbet, sen bjuden till Ida på middag. Torsdag var det dax igen, föreläsning och utbildning om konflikthantering på Scandic inne i staaan, ganska intressant.

Fredag på jobbet igen hemma hela kvällen, Emma och Danne hamnade i bråk tror det var teven men den konflikten kunde jag inte lösa trots nyutbildad......Lördag morrn Roger sjuk han har hostat hela natten så jag har inte sovit så mycket. Emma innebandy match som är en vanlig företelse på helgerna, vinst såklart 7-3 tjejerna är så himla bra. Sen till lilla mamma som fyller 77 år idag käka lite tårta. Nu undrar ni säkert hu r det går med Gi.....jag har stått och stampat på samma resultat -5 men jag hoppas det fortsätter neråt snart igen. Middag här ikväll med alla barn och barnbarn sen fick Roger farsdagspresent. Sov gott Kram/ Ullis


25-åringen

Det känns riktigt bra att jag är en 25-åring med massor av livserfarenhet, nästan vuxna barn som verkar arta sig rätt väl (åja, lite strul får man väl finna sig i), ett roligt jobb med hyfsad lön, en man som det för det mesta funkar rätt bra med (lite gräl får man väl stå ut med), fritidsbostad och på gång att flytta till en sprillans ny lägenhet. För att vara en 25-åring så tycker jag att det är ganska bra jobbat....

Nu är jag ju inte vilken 25-åring som helst. Utan landstingets 25-åring! Jepp, jag har jobbat 25 år i det offentligas tjänst i år. Lite ångest fick jag när jag insåg det, men just idag känns det bra när jag blivit bjuden på god lunch och fått ett tjusigt guldarmband som kostar många tusenlappar. Det roligaste av allt - på armbandet hänger en guldmedalj, "Kungliga patriotiska sällskapet". Tänk ändå att jag tillhör ett kungligt sällskap. Det trodde jag aldrig skulle hända...

Ska man då vara stolt eller beklaga att man varit kvar hos samma arbetsgivare i 25 år. För några år sedan insåg jag att jag verkligen gillar att jobba i offentlig sektor. Tänk så många människor som berörs av mitt arbete - närmare bestämt 260 000 västerbottningar. Och tänk så viktigt det är att dessa människor får den information de har rätt till, på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Och nu arbetar jag stenhårt för att förverkliga landstingets vision om att år 2020 har Västerbotten världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning. Snacka om att få vara med och påverka samhällsutvecklingen.... Jo, jag är minsann en stolt bärare av landstingets 25-årspresent. Sedan finns det såklart en massa saker som behöver förbättras i vården, men det tänker jag inte fundera över just idag.

Fick också veta att regeringen har ett förslag att alla ska ha rätt att jobba till 70 år. Så egentligen är det bara halvtid nu, jag hinner bli uppvaktad en gång till. Men det vete tusan - det får nog räcka vid 65....

Lev och må tjejer.

/Anki

ps! Kom på att jag ju utlovat en bild av Jack Sparrow look-a-like. Håll tillgodo!

Halloween 2008


En smak av framtiden

Nu vet jag hur det blir!!
Jag startar på onsdagkväll. Jag hämtade en hyrbil på Tidy (hoppsan vilken upplevelse att få köra ny bil - den flög fram som ett litet rymdskepp) och bilade upp till Kalix för att utföra lite arbete som god man.
Överraskade den unga damen som fyllde år denna dag men min närvaro och lite presenter. Hon blev vansinnigt glad! Och hoppsan på torsdagen hade vi ett litet möte inplanerat, vilken tur att jag var där:).

Nåja väl i Kalix fick jag middag och fika! Sen fick jag låna en liten 1:a inne i Kalix, alldeles själv!!! De hade inhandlat frukt och massor av god frukost och jag fick sovmorgon till kl 8. Ingen som ropade mamma eller ville något! Alldeles tyst var det!
Okej, jag njöt en stund där på onsdagkväll men fick sen en stark abstinens efter mina juveler! Ringde hem och pratade med alla utom Wilma som somnat. (det är en kraftig planering och en stor dos tur de få gånger jag är borta. Robin hämtade på fritids på onsdag och lagar middag till de 2 yngsta, Elin fixar torsdagmorgon med frukost och följa till skolan, pappan hämtar på torsdagem och Amanda lagar middag och sonen hämtar mig på Tidy! Allt gick som smort!:) Jag är så stolt över dom!)
Mitt i ensamheten så förstod jag att jag hamnat i någon slags försmak av framtiden. Lugnt Tyst Valfritt Fjärrkontrollschef och TRÅKIGT!
Nu är jag hemma och det är fantastiskt! Amanda diskat, städat och tänt ljus. Alla säger att de saknat mig!
Jag måste börja tänka på framtiden litegrann (fast jag älskar ju att leva här och nu) Kanske jag borde skaffa mig något sällskap...ja typ en hund eller så:)

"Skål för alkohol! Orsaken & lösningen på världens alla problem"

juntadatum

Hejsvejs. Håller inte ni som jag att längta efter lite snö så det blir ljusare? på 3 veckor är det första advent. Köket är fortfarande som en byggarbetsplats jag håller på att bli tokig, jag funderar på att köpa findus portionsförpackade färdigrätter för nu är jag så satans less att stå mitt i köket och laga mat och diska i tvätthon i tvättstugan.Från det ena till det tredje så hade jag ju lovat att jag skulle lägga ut junta datumen så här är dom.

fredag 5/12 julklappsbyte med vindrickning hos mej ( ta med 3 julklappar á 30 kronor)
måndag 26/1 hos Anneli
måndag 23/2 hos Ullis
måndag 30/3 hos Carina S
längre in på det nya året hadde vi inte bestämt nått. Förresten så har jag fått tummen ur och beställt den nya soffan så det är bara att hoppas att det blir bra. Ha det så trevligt tills vi hörs nästa vecka /  kramar från Monica. 

Anti idag

Jag känner mig på så dåligt humör idag, men jag vet inte varför!? har haft en härlig helg som började redan i torsdags då jag och Sandra åkte och plockade svamp. Vi hittade jättebra med svamp. Senare på torsdagsafton var jag och fick ansiktsbehandling som var jättehärligt. Frågade Sam om han tyckte jag var "snygg" när jag kom hem, men jag fick inte något riktigt svar....men ni ska få se när vi träffas nästa gång! :-)

På lördag var jag på Ullis och Rogers fest i folkets hus, jättetrevligt och så bra vi sjöng! Tack så mycket Ullis!

Igår söndag följde jag med till Umeå och såg grabbarna vinna med 9-2 mot Teg.

...och i kväll kommer Bosse hem från USA, skönt då kanske jag sover gott om nätterna. Jag trodde  jag skulle sova så gott när jag inte hade någon som låg och snarkade bredvid mig, men jag har sovit så dåligt och är dessutom mörkrädd. Har haft tänt lamporna i hela huset i en veckas tid. Kanske därför jag är lite anti?

/Carina

Festfixarna

Familjen Persson-Långdahl är beundransvärda som lägger ner så mycket tid på att ordna den årliga Halloween-festen! Det är ju många år nu (8 kanske?) som de fixat detta maskerad-party, de senaste åren har vi hållit till på Folkan. Helt otroligt hur påhittiga en del var i sina utstyrslar. Själv har man ju inte särskilt mycket fantasi. Hade tänkt lägga ut lite bilder, men nu kan jag inte hitta dem i datorn! Trevligt var det, god mat var det, och roliga lekar....men den där frågesporten Ullis.....det är ju roligt att du verkar tro att dina bekanta har så hög intelligensnivå....men det var inte lätta frågor!
Tyvärr hinner jag inte skriva mer idag. Jag har nämligen tre maskiner med tvättade kläder som måste tas om hand.
It´s a neverending story.

Kram A-K

HALLOWEEN

Hejsan, hela denna vecka har kretsat kring halloweenfesten som jag har anordnat. Alla lekar ,inköp, klädsel, matlagning...... Vet inte om jag gjort så mycket mer jo förrsten var jag på Torsdagskväll och käkade suring med gamla postias, det var skit gott. Igår kväll var vi till folkan och ställde iordning sen ringde ´Liam och fråga om han fick sova över och sen följa med på Emmas innebandymatch idag. Så jag var  uppe med tuppen,sen på innebandyn, förlust med 2-1. Men nu måste jag strax dra till folkan igen. Ha en trevlig Lördagskväll allihop. Kram/Ullis


RSS 2.0