Sömnlös i Ursviken

Klockan är 04:23 och jag har varit vaken i 2,5 timme, jag kan bara inte sova... Vet ej vaför, men det kan bero på ont i ryggen. Mycket slit på jobbet denna vecka. Jag och Åsa har även bakat anisringar enligt våran tadition, vi börjar vara rätt rutinerade tycker vi iaf. Åsa hade satt degen på jäsning när jag kom från jobbet så efter ca 2,5 timme hade vi gjort ca 180 ringar.

Förra helgen var det fest på Taste med massor av Postisar, Anneli var också där... undra varför(Krutov spelade) Jag hade iaf skitkul.

Imorgon åker jag, Roger, Ida och Peter till Lule och julhandlar. Så halv 9 skall jag vara redo, tur att jag inte ska köra, det får Roger sköta om. På kvällen ska vi till Ida och käka middag så att jag har nu gjort den goda efterrätten som Monica bjöd på. Hoppas den blir lika god. Nu ska jag försöka gå och sova. Sov Gott och Kram Ullis

Vattkoppor, svarta hål och jordens undergång

Förra fredagen sitter vi o äter middag då Amanda säger till Wilma "har du fått en finne i pannan??" Jaaa, svarar Wilma och det tar ca 5 sekunder innan jag tänker "inga 8-åringar har finnar"!! Självklart hade den unga damen massor med prickor och blåsor på kroppen! Vattkopporna är ett faktum! Näja, nu har det gått en vecka och jag har tillbringat 3 dagar hemma (de andra 2 tog de stora syskonen hand om:))
Vet ni så värdelöst det är med klädkammare, bostadens svarta hål!!! 3 sopsäckar har jag lyckats fylla från detta svart hål och DET SYNS INTE!! Ja ni kan få titta på fredag om ni vill men det är verkligen ingen vacker syn! T o m mattläggaren som var här förra veckan förstod min fasa när jag trodde att jag var tvungen att tömma klädkammaren i ett huj. Han undrade också om det var HEMSKT länge sedan jag städat under kyl o frys:)!Denna mattläggare var väl ca 25 år, gissa om jag kände mig som värsta slarvern! Japp det gjorde jag men det tänker jag fortsätta med, för antagligen kommer det inte bytas matta här på 20 år och då är det väl någon annan mattläggare som kommer!!!:D
Igår kväll såg jag jordens undergång! Filmen 2012. Sevärd hemsk tankeväckande spännande o ja lite romantisk också! Filmen räckte i över 2½ timme men det gick väldigt fort och jag var rätt tacksam att promenera ut på Skellefteås gator och veta att jag lever imorgon också!
Hemma i 3 dagar med tillfällig föräldrapenning då borde man hinna en hel del......men nä det blev sovmorgon till 11 och några barnfilmer på det sen var det kväll, bara livsnjut! Torsdageftermiddag gjorde vi rycket här hemma och hängde upp en och annan julstjärna och spred lite tomtar lite här och där. Sen åt vi en halv julskinka med senap och det var väldigt gott!
Idag har jag ialla fall jobbat, då sonen var så snäll och tog hand om den prickiga unga fröken och det är ju så härligt att ha den där helgkänslan (även om den kändes lite på fusk denna vecka:))
Mina unga snygga vänner nu laddar vi för julfest på fredag! Välkomna!!


"Det man inte minns, har inte hänt."


Recept på efterrätten

Tjena brudar
Tog lite tid men här är receptet på efterrätten från förra måndagen
Kramisar Monica genom Matilda


Saturday night fever

Idag har jag varit inkastare på El-giganten. Jerry påstår åtminstone det. Vadå, bara för att jag träffade några bekanta därinne som funderade på att köpa dator, och jag tyckte att dom skulle vänta på att Jocke blev ledig som säljare så att han kunde hjälpa dem. Trots att dom var på väg att åka till en annan affär så inväntade dom faktiskt Jocke och köpte sig också en riktigt fin dator. Jag tycker att jag bara var hjälpsam, och inte alls påverkade på något sätt...

Sen så kom det en kompis till Jocke som skulle köpa en tvättmaskin, och snäll som jag är så sa jag att han fick vara före oss. Jerry blev smått frustrerad när han förstod att jag sagt att vi absolut inte hade någon brådska och minsann kunde vänta en stund. Stunden blev till cirka en timme, men vad gör inte en mamma för sina barn =)

Ikväll ska vi på nostalgikväll på Scandic, med 60-70-80-talsmusik. Man ska vara tidstypiskt klädd och jag fegar med en svart klassisk klänning och pärlhalsband, stora solglasögon och svart kuvertväska. Jerry däremot ska ta dom superläckra ljusbruna 70-talsbyxorna med broderad blomranka, som vi hittade på Myrorna i somras. Problemet är bara att min mamma nog har rätt. Han har blivit tjock och byxorna sitter som ett ålskinn på kroppen. Men med en tajt 70-talsskjorta som hänger utanpå så säger jag bara: John Travolta - släng dig i väggen, här kommer den nya discokungen.

Ha en skön helg. Kram Anki

Skrivtorka

Jag vet fortfarande inte var veckorna tar vägen, jag hinner iaf inte ett skit. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om för här har det inte hänt något nytt. Jo förresten Roger har varit hemma från jobbet sen i Torsdags, ont i kroppen och dålig i magen och att det känns som en ångvält kört över honom. Svininfluensa eller ej ... Igår hade Emma innebandymatch och fick ett slag i tinningen blev yr och svimfärdig. Så vi åkte upp på akuten för att kolla henne. En lättare hjärnskakning och det trevligaste av allt så trodde läkaren att jag var hennes stora syster!...att jag fortfarande ser så ung ut...det känns ju jättekul. Kram Ullis


Tissel och Tassel : Lilla Åke (Carina:S pappa)har visst åkt dit för fortkörning. Hur nu detta är möjligt.. men han blev iaf fotograferad.

Fantasibrist

Jag är verkligen jättetrött på nya influensan! Ni vet väl att den faktiskt heter så? Svininfluensan får vi inte säga längre, och egentligen vet jag inte varför. Det var väl ett rätt bra namn. Och vad ska dom kalla nästa influensa? Jättenya influensan??? Korkat namn med nya influensan kan jag tycka, dom måste ha lidit stor brist på fantasi. Det gör jag också - lider brist på fantasi alltså. Det är därför jag nästan aldrig skriver på bloggen längre.

Jesper har tagit körkort. Man tänker att det ska bli så skönt att slippa skjutsa till träningar och matcher och kompisar. Och så glömmer man bort att det är då man får en till sak att vara orolig över. Herregud, numera kan jag inte somna förrän han kommit hem. Tidigare kunde jag inte gå och lägga mig för att han skulle ha hämtning. Fullständigt moment 22 med andra ord. Måste sluta oroa mig för allt....

Jerry har blivit tjock. Det säger min mamma i alla fall. Så nu har han köpt nya badbyxor och ska börja simma. Själv går jag till och från jobbet. Det tar c:a 25 minuter en väg. All annan träning lyser med sin frånvaro. Men det kommer ju snart ett nytt år med nya löften.

Nu längtar jag efter advent. Det ska bli extra kul att få plocka fram ljusstakar och julgrejer. Julgranen kommer att hamna ute på balkongen. Någon annanstans ryms den faktiskt inte. Måste försöka göra lakritskola i år igen. Det kan ju inte gå sämre än ifjol i alla fall. På tal om lakritskola - Ullis favorit Salmiakki finns på Karamelltåget och OKQ8 i Ånäset också. Mums!!

Hoppas vi ses hos Monica på måndag. Mys i mörkret tjejer.

Kram Anki

nu är vi friska

äntligen har Staffan blivit frisk, det finns inget värre än en sjuk karl för dom tror ju att dom är döende. I alla fall så blev det bara han som vart sjuk, vi andra klarade oss. Förra veckan var jag med Lovisa i umeå hon fick ett nytt korsband i vänster knä, så nu hoppar hon på kryckor. I veckan jobbar jag natt så nu undrar jag om ni är lediga på måndag den 16:e för en juntaträff. ha en bra vecka tills vi möts igen/ kramar från Monica


Hoppsan snart slut på denna helg också!!

Nu är det endast några timmar kvar på ledigheten men vad gör det snart är det ju helg igen! Jag undrar vad denna vecka ska bjuda på??!!
En sak är i alla fall säker och det är att min Elin kommer hem, tror det är imorgon:) Hon är ju mestadels bortrest men åh!! jag tycker om att ha henne hemma! Hon blir väl hemma i ett par dagar i alla fall...........så att vi hinner vända upp o ner på väskan o tvätta allt:) Tycker allra mest om att ha alla mina barn hemma hos mig, hela jag bara fylls av värme o glädje (lite religöst va!!?) Det är nog så att barn är livet! Och vilken tur jag har som har 4!!!
(inte liv:barn:))
Veckans matinköp är gjorda:) nu är det bara att göra sitt bästa att följa veckans matplanering och inte gå på lust o impuls! Det där är ett svårt kapitel, vid minsta lilla impuls så kan jag välja en annan roligare o godare väg! Livet ska ju vara en fest! Och lagar jag riktigt god mat då landar alla mina barn vid middagsbordet och jag blir ju så lycklig!
Nu får det vara slut på den där svininfluensan, längtar efter att få träffa er!! Då måste vi planera in vår julfest, årets roligaste fest!!!
Kramar till mina vänner

"Vänskap är livets vin"





Nu var den helgen över...

jag hoppas vi blir fler nästa år på Halloween. Och att ni alla kommer och visar hur man festar loss. Det här var ju rena ålderdomshemmet, mellan elva och halv tolv hade alla dragit hem(utom Kent). Eller är för tråkiga...jag kanke måste skippa denna fest...?

Hur som helst Emma och Sandra drog iväg ganska tidigt.Skulle vara med polarna. På söndagen upptäcker vi att toa-stolen har spruckit, frysen avstängd!! En kasse med en flaska loka med annat inehåll typ Wiskey... Emma villle då inte kännas vid den. Sen på em när vi skulle gå till Folkan och hämta upp våra grejer ligger det en kasse
ute på gården med tomma 3,5 öl och en moppehjälm slängd. Som antagligen har träffat min ute belysning i rabatten så att två av de fyra lamporna är trasiga.

Detta har hänt sen vi kom hem från folkan typ efter kl 02 på natten...så vem fan har varit in på våran gård...

Kram Ullis (kort kommer senare)

RSS 2.0