Livskvalitet

Äntligen! Allt är nerplockat i banankartonger och vissa av dom står nu i Kroksjön medan alla dom andra inklusive alla möbler är magasinerade. Lägenheten är urstädad och vi har lämnat över nycklarna. Så nu har vi avslutat kapitel Kågevägen. Det kändes inte ens vemodigt. Lite märkligt med tanke på att jag brukar sörja t o m gamla bilar som vi gjort oss av med. Det känns bara så himla skönt att nu kan jag inte göra nåt mer. Hela semestern kan jag ägna mig åt att peta navelludd och käka vindruvor i hängmattan. Fast vi har ingen hängmatta förstås.... Nå, jag hittar väl nåt annat ställa att ligga på och ägna mig åt väsentligheter. 

Har precis varit på stan med Jesper och inhandlat lite födelsedagskläder till honom. Sedan tog vi svängen förbi Max och köpte med oss middag hem. Just nu ligger han och sover i en solstol ute på altan. Livskvalitet tror jag det kallas. Jag älskar dom här stunderna när tonåringens värme skiner igenom det ibland lite tuffa skalet och man inser att jo, jag har världens finaste barn och dom tycker nog inte att jag är så tokig heller.... Åtminstone inte när jag handlar kläder åt dom =)

Kram Anki

Deppig..

Här har det inte hänt så mycket, dagarna flyger iväg... Idag har jag varit till en massör och masserat ryggen det var jätte skönt. Sen tänke jag att jag skulle gå på stan en sväng och kolla in lite sommarkläder. Sagt och gjort så tog jag en massa kläder med mej in i provhytten. Inte ett jävla plagg satt bra fettet bara väller ut eller så trycks mina förbannade bröst ihop, så nu är jag jävligt deppad och sur. Nu får jag väl sluta äta eller inse att jag bara är så här jävla fet...Nä fy fan för sommaren, när man ska klä sej i bikini kommer det bara att bli värre. Men man får väl bara inse fakta och le å vara glad att solen skiner och man är frisk och alla runt omkring mej också är friska.

Kram Ullis






Denna historia måste jag bara dela med mig!

I torsdags fyllde våran alldeles fantastiska Wilma 8 år!!! Gissa om nedräkningen varit oändligt lång......Det är härlig att vara mamma till en sådan underbar flicka!
Nåja, när man fyller år i vår familj så har man paketskattjakt på morgonen : man får en ledtråd vart 1:a paketet är och vid det första paketet finns då nästa ledtråd.
Wilma hade väl en 16 ledtrådar och på en ledtråd stod det  "Här finns det ludd om du vill ta bort"
Till saken hör att Wilma tycker att det är vansinnigt härligt, kul (?!?!?)att ta bort luddet i torktumlaren.
Vi alla firare sitter i köket och samlar in alla paket och hjälper till med att tolka ledtrådarna. Vid den aktuella ledtråden sticker Wilma som ett skott iväg! Efter en stund undrar jag vart hon tog vägen och går och söker henne. Jag finner henne halvvägs under min STORA säng  och hon säger "jag hittar det inte"!
Och jag frågar men vart har du letat, hon svarar "Under sängen för där finns det ju ludd"

Vi skrattade i alla fall så att tårarna rann och vad jag vet så finns både luddet i torktumlaren och under sängen kvar:)(paketet återfanns i alla fall i torktumlaren!)

Kommer ni ihåg historien om julgranen som bara stod på min altan till jul...........det visade sig ju vara min son som haft en god idé. Nu står vi inför ännu ett nytt mysterium: På vårt altanbord har det stått en tom blomkruka (mest för att inte duken ska blåsa bort...) I dag när jag kom hem från jobbet står det en blomma i blomkrukan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingen av mina barn erkänner sig skyldiga!!!!!...........................konstigt är det........................

Gud vilket rolig liv jag har!!  :)
Trevlig helg på Er och jag önskar att ni får en "mystisk" blomma på er altan eller varför inte bara njuta lite av luddet under sängen......;) Kramar Anneli

Fortfarande arg...

Jag tycker att vi startar en ny blogg, Anneli, och den ska heta "Hata tjuvar". Där kan vi låta andra tipsa om vem som har tagit olika grejer och så nitar vi fast dom riktigt ordentligt. Jag är fullt medveten om att det är olagligt med lynchning, men jag känner mig inte alls obekväm med tanken. Ett litet straff kan jag t o m tänka mig ta, bara jag får ge igen riktigt ordentligt. Öga för öga.....

Ett litet ljus i mörkret är i alla fall att vi sålde fjolårs-jackan på tradera för 686:-. Så dom slantarna får vi nu använda till att köpa en ny jacka till Jesper (istället för jackjäveln som blev stulen)!

Packningen fortsätter här hemma. I början på nästa vecka flyttar vi ut till Kroksjön och bohaget magasineras i en container. Jag känner mig lite orolig över vad som funnits i denna container tidigare, det kan ju t o m vara surströmmingsburkar. Surströmming är gott, men hur kul är det med möbler som luktar suring?

Det blir bra med junta imorgon, då får vi beklaga oss ytterligare över tjuvaktiga människor.


/Anki


Duktig eller...

I veckan har jag varit duktig... Jag har bakat långpannebröd, skjutsat morsan till VC för provtagning.Jag och Emma var till Balderskolan och hälsat på. Bakat bullar med Ida 2 liter hann vi knåda ihop.

Fredag em. var jag ute och räfsade löv, igår var jag och Roger ute hela jävla dan och kapade träd och buskar på baksidan av tomten. Fy fan vilket jävla jobb... jag borde skaffa mej en trägårdsmästare...Eller kanske en lägenhet då slipper man ju allt sånt men å andra sidan är det ju rätt trevligt på sommaren att vara ute på tomten.

Idag har vi varit till Carina å Bosse och fortsatt planeringen iför Båtfors(Anki å Jerry var också där). Nu ska vi dra iväg till Skogfors Fredde har fyllt år, så nu ska vi dit och käka tårta.


Kram Ullis









Trött!!!!!!

Gud vad trött jag blir! Känns som jag jobbar i en helvetes uppförsbacke hela tiden! Om det rullar lite lätt neråt så kommer det alltid en satabacke upp!
Ska förklara bara veckan lilla händelse:  Min gamla illgröna Crescent (en cykel!)  blev stulen på stan en lördagkväll! Ja det var väl inte hela världen men jag saknar mina gamla cykel!
Förra helgen tog jag tag i saken och köpte en nybegagnad 3växlad cykel - lättrampad snygg o min! Torsdagmorgon är den stulen!
Till saken hör att min lön går till hyra mat o mina barn! Bara tanken på att EN kommunallön ska räcka till mamma med 4 barn är ju helt absurb! De tillfällen jag köper något till mig själv är därför oerhört få och detta cykelköp var noga budgeterat! Så nästa gång jag tänkt köpa en cykel så tänkte jag bara slänga ut pengarna genom fönstret och svära över  cykelj***atjuvarna istan! (Jag ringer er om ni vill vara med på pengaregnet!:))
Ska väl erkänna att jag de senaste dagarna tänkt tanken att bli en sån där cykelj***latjuv men ännu känns det inte riktigt helt ok! Fast med tanke på att folk tar allt möjligt  ex jackor cyklar trädgårdstomtar så är det nog så att : Allt ditt är mitt"

I helgen är det faktiskt bara jag och Wilma hemma och vi ska äta pizza godis o ostkrokar! Wilma laddar redan för lördagens melodifestivalen - hon har gjort en stor affisch "Marlena" och längtar såååååååååååå. Själv har jag bjudit hit Annette och vi ska dricka vin o lösa världsproblem:)
På tal om ingenting så köpte jag kex idag: Singoalla med lakritsfyllning :)

Trevlig Helg till Er alla
Kram Anneli


Fotosession med mygg

Jisses vad veckorna går! Nu skulle man vilja vrida ner  farten lite så man hinner njuta av att sommaren kryper närmare.

Blev påmind om den analkande sommaren igår kväll då jag tog hästarna och gick ut på lägdan så de fick smaka på de första gröna stråna. Myggorna attackerade pållarna på samtliga kroppsdelar. Mig lät de dock vara ifred, men det är nog bara en tidsfråga, jag brukar bli hårt ansatt av de små kräken. Jag fick också beök av fotograf Helena och fyra fotoointresserade ungdomar som ville ha lite rekvisita i form av hästar, hö m m. Kul hade vi allihopa! Ni kan hålla utkik här http://healina.blogg.se/ efter de blivande supermodellerna om ni vill.


Ni har väl inte glömt att det är junta hos mig på tisdag nästa vecka?

Blev så otroligt sugen på suring häromdagen, men he lönsch ju int föreslå dom här hemma.

Skulle det vara en idé att vi äter det på juntan? Kommer inte ihåg om det är någon som inte är så förtjust i det. Skicka en kommentar och var inte rädda att säga om ni inte tycker om det, då ordnar jag nåt annat


Kram/A-K


Sugna?


Jävlar....

....så arg jag är!!!! Jesper fick en ny (dyr) jacka för några veckor sedan. I lördags var han på fest, hängde jackan i hallen och när han skulle hem var den borta!!!! Han sökte i en timme, men jackan var spårlöst försvunnen. Va fan är det för fel på människor som tar det som inte är deras. Mest jävla arg blir jag över att dom klarar sig undan med det också, och kan fortsätta att sno grejer från andra. Usla, jävla människor är det!



Auktionsproffs

Jag har hittat en ny hobby. Jag har lagt upp mig som användare på Tradera. Huvudorsaken var att jag skulle sälja några grejer, men när jag ändå var i farten så hann jag ju bjuda på en grej också. Jag hittade en gammal Myran-stol med tre ben som jag la ett bud på och kände mig riktigt lycklig. Tills jag berättade för Jerry.... Han hade lite svårt att förstå hur jag kunde bjuda på gamla möbler, samtidigt som vi försöker göra oss av med en massa möbler som vi inte kommer att rymma i lägenheten. Och jag kan väl tillstå att mitt bud inte var helt genomtänkt. Hur jag skulle få hem den där jäkla stolen från Uppsala hade jag över huvud taget inte funderat över. Frakten skulle sannolikt bli dyrare än själva stolen. Men jag höll god min och hävdade att det minsann var en bra affär, för just den här stolen kommer att bli en riktigt efterfrågad antikvitet i framtiden.... Nåväl, faran är undanröjd - någon har lagt ett högre bud på stolen och jag tror jag ska försöka hålla mig ifrån att lägga ett nytt bud.


Här är bilden på "fyndet".

Men, jag tror faktiskt att det är på Tradera man ska börja handla i fortsättningen. Det går helt klart att göra otroliga fynd både vad gäller kläder, möbler och allt annat smått och gott. Så kom igen nu tjejer och lägg upp er som användare, så blir vi snart rena auktionsproffsen också.

Kram Anki

Tattoo...

Jag hade ledigt i Måndags, gjorde inte så mycket. Följde Emma till frissan sen kom Ida, Peter, Liam och Tilde hit vi åt plättar till middag tur att Ida hjälpte till att steka. På Tisdag efter jobbet var jag till Poromaa och tatuerade mej !! Det blev en tatuering i svanken. På kvällen var jag och Ida på Tuppervare party hos "Ingis". Onsdag vete fan vad jag gjorde... den dagen var väl som nästan alla vardagar, städ tvätt mm. På torsdag var jag till morsan pga dåligt samvete, har inte varit dit på länge. Fredag jobbade jag kväll sluta vid 17:30, så det blev pizza till middag, sen blev jag ensam kvar hemma Emma ut med kompisar och Roger stack iväg på Scandic (midnight soulband spelade). Idag har Emma åkt till Umeå med sina kompisar och shoppat och har precis kommit hem. Ida`s familj är här och vi har just avslutat middagen (jättepirog).
Kram Ullis








Åh vad kul

det var att se er i lördags! Alltid lika snygga  fräscha o glada!!! Jag lyckades komma mig hem kl 4 men så var jag ju inte på någon förfest som startade halv 5 heller! Kvällen blir ju helt sjukt lång o tycks ju aldrig ta slut när det startar redan på eftermiddagen! Ni som gick hem i tid var säkert jättepigga på söndagmorgon....:) Jag är i alla fall jätteglad att jag fick chansen att "rymma" en stund hemifrån och träffa alla!  (Tack Elin!) Och naturligtvis så var jag en hel del på dansgolvet - förstår ni att jag är bara så bra på det:) - i alla fall just då.....tror jag....kanske....eller näää... Fast himla kul är det o visst kan det räknas som motion!
Blev uppbjuden mot slutet och det spelades sån där smörig rappakalja, försökte verkligen tacka nej på ett snyggt sätt men det hjälpte inte utan fick hasa runt där - otäck upplevelse! Först är det väldigt få som verkligen kan dansa (inte jag heller) och sen hade jag ju discat runt där länge och var nog kanske både lite varm o svettig (hemska tanke) men han fick skylla sig själv, jag hade ju faktiskt tackat nej!

Nåja snabbt är det vardag som rullar på i hög hastighet! Att jobba går bara finemang, då vet man att man är på jobbet mellan ca 8 - 4, det är sen det börjar.....då gäller det att hålla tungan rätt i munnen och hålla fokus! Det är miniorerna, ombesiktning av bilen, fotbollsträning, junis, föräldramöte (som jag missade....) kalas, godmanuppdrag, skjutsningar  mm
Däremellan bör det lagas middag o kanske hinna köra några tvättar, Nån på jobbet nämnde tvätta fönster men det känns inte så aktuellt för än kan vi se ut genom våra:)
Sonen däremot har bytt sommardäck o tvättat bilen o från att vara typ grådammig så är den faktiskt riktigt röd nu! När jag påpekade att han inte städat den invändigt tittade han grymt på mig och sa "nånting får du väl göra själv". Kanske det finns lite tid i helgen...............(tråkigt!!!!!)
Jag tror minsann att jag kan hitta på roligare saker till helgen! Rätt som det är så dyker kanske ett dansgolv upp eller varför inte Krutov på Club 27.....................:)
Kram på er kalaspinglor från "discodrottningen"

Sommarvärme

Denna vecka har varit ganska lik de vanliga. Förutom att det varit valborgs, som vi firade med Maud å Stefan ,som alltid. Jag var ledig så på fm klippte å färgade håret sen på stan köpte ett par skor.

Fredag låg jag ute å solade när Ida ringer och berättar att Liam är dålig, kräks och är jätte slö. Tror att han fått hjärnskakning, så de ska åka upp på lassa (ramlat dagen före,är i mjödvattnet ). Så de ska svänga förbi här med Tilde. Efter en tag ringer Peter och säger att jag måste möta dem på akuten för Liam blivit sämre. Nu får man panik... åke till akuten står där och väntar och undrar var de är, ringer Peter igen och säger att ambulansen har mött upp och åkt in med Ida och Liam (han hade tuppat av flera ggr.) Då slår mitt hjärta ännu snabbare, så hör jag amulansen komma. Jag går in för att jag klarar inte av att vänta ute, så jag får komma in och träffa dem (tur var väl det ). Liam har ju astma så att det var den som spökade han hade för dålig syresättning i blodet. Fick medicin efter en timme var han allert igen, skönt...

Tilde fick sova över här så att Liam skulle få sova ut... Men det fick inte jag och Roger hon vaknade kl 05:00 pigg och glad, tur var väl det . Lördag före lunch hämtade vi ut ny medicin till Liam, åkte till Mjödvattnet grillde korv. Sen vid 2 tiden åke vi hem var ju tvungen att böra göra mej klar inför den stundande klassfesten.

Jag, Carina, Bettan och A-K träffades hos Anki vid 16 snåret sen gick vi till Karl Viktor, För att träffa de övriga klasskamraterna. Det fanns ju vissa som man inte kände igen, men va fan man har ju inte setts på sådär 20-25 år.
Hade jättte trevligt på festen men var lite besviken att vi inte var fler.Men fan så dyrt det är att köpa öl mm. på krogen tur att man inte är ute så ofta,men hur fan har ungdomarna råd att vara ute varje helg ibland båda dagarna.Sen kom det ju en massa 20 årinar dit träffade bla Hanna och min egen son. Så när en kille i 20 årsåldern försöte stöta på mej, tyckte jag att det var daxs att åka hem. Carina fick man ju rädda från nåt jävla äcket och låtsas att man var leb. han blev sur som fan men det var ju skit kul.

Kram Ullis

RSS 2.0